Ajax speelt tegen FC Hansie Hansie

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Het speelschema van de Europa League schrijft voor dat Ajax tegen de Spaanse ploeg Getafe speelt. Kijk je naar de tegenstander van Ajax, dan vliegen de tackels met gestrekt been over je netvlies. Je zou dus kunnen stellen dat Ajax eigenlijk speelt tegen 11 Hans Kraay Juniors, oftewel: FC Hansie Hansie. 

Voordat Hans Kraay Junior zijn kunsten als voetbalverslaggever vertoonde voor de camera’s van SBS6 en FOX Sports, was hij zelf actief als voetballer. Net als de manier die we van Hansie Hansie kennen als hij aan de zijlijn van het veld staat om iemand te interviewen, ging de kleine Kraay er als voetballer ook met een gestrekt been in.

Enkelschopper Hans Kraay Jr.

Nu is Hansie Hansie een Hollander met het temperament van een Latino. En van voetballers uit Latijns-Amerika weet je: die hebben geen gestrekt been nodig om er enorm hard in te kunnen vliegen. Zo wist Hansie Hansie in zijn voetbaldagen het voor elkaar te krijgen om een schorsing van 24 wedstrijden (!) aan zijn broek te krijgen.

Niet omdat hij een tegenstander ondersteboven schopte, maar omdat hij de scheidsrechter de ‘goede kant’ op wilde duwen nadat hij een gele kaart kreeg. Dit steuntje in de rug werd niet heel erg gewaardeerd door de dienstdoende leidsman.

Slagersploeg Getafe

Het mag je dan ook niets verbazen als Hansie Hansie in de uitzending van FOX Sports zijn hart op kan halen tijdens de Europa League-wedstrijden tussen Ajax en Getafe. Laatstgenoemde heeft dus een enorme slagersploeg vol met Latino’s die met het mes in hun noppen de enkels van hun directe tegenstanders opzoeken.

Eén man spant daarbij de kroon: vleugelverdediger Damián Suárez. Deze Uruguayaan verzamelde dit seizoen al 11 (!) gele kaarten in de 19 wedstrijden die hij speelde in het seizoen 2019/2020. Zijn favoriete eten is een broodje enkelband, al lijkt het erop dat Damián zich nergens door tegen laat houden en soms alleen stopt als het schelle fluitje van de scheidsrechter klinkt.

Broodje enkelband

Of Damián vanavond, net als Hansie Hansie ooit deed, de scheidsrechter een duwtje in de goede richting geeft, is nog maar de vraag. Je kunt (voor Ajax) alleen maar hopen dat de leidsmannen voor de komende wedstrijden tegen Getafe geen fan van Hansie Hansie zijn.

Van het veld naar de ziekenboeg is een route waar de Amsterdammers dit jaar al wél mee bekend zijn. Als daar nog meer spelers bijkomen, moeten de Amsterdammers straks Hansie Hansie nog benaderen om de posities op te vullen. Tegen mannen als Damián Suarez is dat misschien niet eens een overbodige luxe.

 

 

 

 

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Kletsnatte Jutta Leerdam laat ze schudden op afgelegen plek (video)

Jutta Leerdam is aan het hardlopen op een afgelegen plek en laat haar voorgevel even enorm op en neer stuiteren tot groot genoegen van haar volgers!

Indigo Oord laat luchtig jasje openhangen met bijna niks eronder (video’s!)

De bloedmooie Indigo Oord, voornamelijk bekend van The Bachelor, lijkt een hoop talenten te hebben. In een zéér opvallende video duikt ze samen op met een bekende Nederlandse hiphopartiest...

Win: Gratis kaarten voor bioscoopfilm The Fall Guy

The Fall Guy is een ode aan de stuntman: de man die alle klappen opvangt, en eigenlijk nooit genoeg waardering krijgt. Tot nu! Met Ryan Gosling en Emily Blunt aan boord gaat dit sowieso een bioscoop-hit worden!