Abbey Hoes gaat voor entertainment-kwartet

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Het is vrijdag! Dat betekent bijna weekend, maar in de muziekwereld staat deze dag ook voor nieuwe songs. Ook van artiesten van wie je stiekem helemaal niet weet dat ze artiest zijn! Nederlandse actrice Abbey Hoes bijvoorbeeld. Ze gaat voor het klassieke entertainment-kwartet: acteren, poseren, schrijven én zingen. Die eerste drie heeft ze al, en voor die laatste is ze een tijd geleden in Amerika geweest om een eigen album op te nemen. 

Voor veel gearriveerde artiesten is het vaak no big deal – een nieuw singletje uitbrengen. Ze vinden het vast nog steeds ’n beetje spannend, maar Dua Lipa of Rihanna – die vandaag toevallig ook met verse platen kwamen – zouden nóóit zo enthousiast / / hyper / trots zijn als Abbey Hoes. Voor haar is ‘While I’m Here’ namelijk niet zomaar een singletje. Het is haar eerste.

Lees ook: Deze fijne plaatjes maken ook lekkere muziek

Voorpret

Abbey Hoes had natuurlijk al in musicals gespeeld, en figureerde soms ook in videoclips van andere artiesten, maar dat was niet genoeg voor de Rotterdamse. Ze droomde van een eigen album. Haar volgers mochten elke stap van dichtbij meemaken.

Via social media hield Abbey iedereen op de hoogte met beelden vanuit de studio, behind the scenes-shots tijdens de opnames voor de videoclip, dolenthousiaste berichtjes over hoe ‘schijteng’ ze het vindt. Dat Abbey zin had in deze release, is een understatement.

Nu ze er toch is…

Nu de single uit is, begint het feestje eigenlijk pas echt. Gaat ‘ie veel gestreamd worden op Spotify? Welke radiostations gaan ‘m draaien? Wordt het een hit op Youtube? Genoeg dingen om je eindeloos zorgen over te maken. Uiteindelijk hangt het natuurlijk van je liedje af, en daar kun je na de release weinig meer aan veranderen. ‘Now I’m Here’ is easy listening, maar laat je niet in slaap sussen door deze rustige track: de ‘sound’ van de rest van het album is volgens Abbey zelf totaal anders.

In haar foto’s en filmpjes uit de studio zagen we veel gitaren, ook om de nek van Abbey. Country dus? Of toch rock? Ze zal toch niet helemaal naar Los Angeles zijn afgereisd voor een simpele verzameling Nederpop? Welnee, daar is de productie te internationaal voor. Net als haar artiestennaam Abbey. Voor het gemak hebben ze ‘Hoes’ maar eraf gehaald. Ze zouden in Engelstalige landen namelijk zomaar het verkeerde idee kunnen krijgen…

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Jutta Leerdam is vriend Jake Paul flink aan het sjorren in drukke sportschool (video!)

Jutta Leerdam neemt het ervan in een druk bepakte sportschool. In iedereens bijzijn vindt ze het blijkbaar toch nodig om Jake Paul even flink te sjorren.

Kelly Piquet (vriendin Max Verstappen) is stiekem in comfortabele kleding op haar allermooist (foto’s)

Kelly Piquet blijkt het allermooist te zijn wanneer ze een lekker joggingspak aanheeft. 

Maan de Steenwinkel heeft met nieuwe stijl minder luisteraars, maar draagt ook veel minder kleding (foto’s)

Maan de Steenwinkel heeft pas haar nieuwe nummer en muziekstijl uitgebracht. Hier pakt ze helaas minder luisteraars op, dus draagt ze ook maar minder kleding op haar foto's!