7 opvallende feitjes over zangeres Merel Baldé (MEROL)

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Merel Baldé weet als zangeres MEROL keer op keer het nieuws te halen met haar catchy nummertjes, die toch altijd een tikkeltje schokkend zijn en ook bomvol humor zitten. Omdat Merel zich een klein beetje verschuilt achter haar baldadige alter ego, is het extra leuk om via deze weetjes écht kennis te maken met deze talentvolle dame!

1. Merel Baldé begon als actrice

Merel Baldé, beter bekend als zangeres MEROL is geboren in Dordrecht. De zangeres is nu 31 jaar en nog steeds druk met haar droom: een hele grote artiest worden. Merel’s vader is accountmanager en haar moeder docent Nederlands. Van een muzikale familie is dus geen sprake. Toch heeft Merol veel talent en kan je niet meer om haar nummers heen. Merel Baldé is afgestudeerd aan de Amsterdamse theaterschool & kleinkunstacademie.

2. MEROL was te zien in Soldaat van Oranje

Nadat Merel Baldé afgestudeerd was kreeg ze een aantal rolletjes in bekende series en films zoals Flikken Maastricht en Het Klokhuis. Ook pakte Merel de hoofdrol in het bekende theaterspektakel: Soldaat van Oranje-De Musical. Hierin speelde ze de rol van Charlotte. Optreden met zo’n enorm ensemble is leuk, maar op die manier kreeg Merel

3. MEROL brak door met ‘Lekker met de meiden’

MEROL haar doorbaak als zangeres was in 2018. Het nummer ‘Lekker met de meiden’ werd een mega zomer hit. Het nummer gaat je gedachten in en er nooit meer uit. MEROL sprak met het nummer een grote groep studenten aan waarin ze het stereotype ‘Amsterdams meisje’ nadeed. MEROL haar sterke punten zijn om als artiest luchtige en sarcastische teksten te schrijven met een ondertoon die toch de waarheid spreekt. Zo bracht MEROL ook een nummer uit om het taboe te verbreken over dat mannen hun mond moeten houden en de bloemetjes bij haar moeten buitenzetten.

4. Pientere MEROL maakte indruk bij De Slimste Mens

MEROL deed mee aan de Belgische versie van De Slimste Mens waarin deelnemers net zolang moeten doorstrijden tot ze uit de aflevering vliegen. De zangeres werd tweede in de finale en heeft iedereen verbluft hoeveel ze allemaal wist. Onze zuiderburen konden geen genoeg van MEROL krijgen en ze kwam in opspraak in alle Belgische media, gelijk hierna kwam ze met haar nummers ook in de Belgische top-50. MEROL deed eerder ook al mee aan de Nederlandse versie van het programma.

5. MEROL heeft een vriend

Merel Baldé had lange tijd een relatie met cabaretier en acteur Pepijn Schoneveld. Helaas liep dit stuk. Toch heeft MEROL momenteel weer een vriend maar ze besluit dat privé te houden voor de media. Ze geeft wel aan samen te wonen met haar huidige relatie. We weten in ieder geval dat het een man is die van geluk kan spreken met MEROL aan zijn zijde.

6. MEROL kroop per ongeluk in bed bij haar buurman

Tijdens het programma De Slimste Mens was MEROL eerlijk over van alles. Hiermee veroverde ze harten van vele. MEROL had ook nog een leuk verhaal van tijdens haar wilde jaren. Zo verteld de zangeres dat ze na een avondje flink drinken en feesten per ongeluk bij haar buurman in bed belandde. MEROL vertelde dat ze de buurman gelukkig wel kende en dat ze er beiden wel om konden lachen.

7. MEROL scoort hit met Arjen Lubach

Tijdens het programma Zondag met Lubach zongen MEROL en Arjen Lubach samen een nummer. Het nummer heet ik … je van afstand. Het is een nummer dat een cynische blik geeft op de afstand die verplicht was in de corona tijd. MEROL en Arjen Lubach zingen hoe je toch nog de lakens kan delen ondanks de corona maatregelen. Het is een mega grappig en origineel nummer.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Jade Anna pakt uit met heerlijk doorschijnend setje: dit ziet Kenneth Taylor in de slaapkamer (foto’s!)

Jade Anna van Vliet heeft weer een ontzettend mooie collectie foto's online gezet waar iedereen van gaat smullen. Check het snel!

Schaatsster Pien Hersman onthult intiem feitje tijdens vragenvuur op Instagram (foto!)

Pien Hersman kreeg op social media best weer een bijzondere vraag op zich afgevuurd. Maar ze durfde hem wel te beantwoorden. 

Lieke Martens geniet intens van voetbalpensioen: voetbalster poseert in luchtig topje tijdens vakantie

Lieke Martens is heerlijk aan het genieten van een welverdiende vakantie na haar voetbalpensioen. En dat doet ze in stijl!