5 x redenen waarom je eigenlijk koud zou moeten douchen

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

We staan nu niet bepaald te wachten op een koude douche in de vroege ochtend. Toch doe je er verstandig aan om door de zure appel heen te bijten en onder die koude douche te stappen!

1. Het is goed voor je huid én haar

Het meest zichtbare effect van koud douchen is de boost die je huid én haar krijgen. Waar warm water je huid uit kan drogen, zorgt koud water er juist voor dat je poriën sluiten en dat je huid beter bestand is tegen vuil. Handig!

2. Je wordt er alert van

Ben jij geen ochtendmens? Dan is koud douchen een goede oplossing voor jouw ochtendhumeur! Door koud de douchen stijgt je hartslag namelijk en gaat je bloed sneller stromen. Dat betekent meer energie voor jou in de vroege ochtenduurtjes!

3. Het is goed voor je spieren

Heb je wel eens stilgestaan bij de vraag waarom sporters altijd gelijk een ijsbad induiken na een zware training? Dit doen ze, omdat het koude water hun spierherstel bevordert. Voor iedereen zonder ijsbad is een koude douche een prima alternatief!

4. Het vermindert stress

Ja echt, koud douchen kan zelfs stress verlichten. Dit werkt het beste als je niet eerst even aan het koude water went, maar er gewoon gelijk onder springt. Dat is dan wel weer een beetje jammer…

5. Je kan er zelfs van afvallen!

De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Van koud douchen kan je dus afvallen. We zullen je de saaie onderzoeksdetails besparen, maar het komt erop neer dat je immuunsysteem een boost krijgt, waardoor je meer vet kan gaan verbranden. Doe ons nog zo’n bitterbal!

 

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Superstrakke Gaby Blaaser laat zich van top tot teen filmen in sportpakje

Gaby Blaaser laat zien dat ze graag sport, maar wel in super strakke merk outfits die haar ondersteunen in vele squats, deadlifts en andere oefeningen. Maar de outfit doet nog meer voor deze athlete.

Foto: Marlijn Weerdenburg staat met rug tegen muur in zeer gewaagde jurk

Marlijn Weerdenburg mocht zingen in Het Concertgebouw in Amsterdam. Dat betekent dat Marlijn een mooie jurk moest aantrekken. De blondine heeft een prachtige galajurk uit de kast getrokken die zelfs een tikkeltje gewaagd is!

Foto: Maan de Steenwinkel heeft het zwaar op bloedheet strand

Maan de Steenwinkel heeft het enorm zwaar in de hitte. De altijd levenslustige Maan wil niet ‘gewoon een beetje leven’, maar moet het vanwege de verzengende hitte deze keer houden bij slechts een ‘beetje leven’.