5 x redenen waarom je eigenlijk koud zou moeten douchen

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

We staan nu niet bepaald te wachten op een koude douche in de vroege ochtend. Toch doe je er verstandig aan om door de zure appel heen te bijten en onder die koude douche te stappen!

1. Het is goed voor je huid én haar

Het meest zichtbare effect van koud douchen is de boost die je huid én haar krijgen. Waar warm water je huid uit kan drogen, zorgt koud water er juist voor dat je poriën sluiten en dat je huid beter bestand is tegen vuil. Handig!

2. Je wordt er alert van

Ben jij geen ochtendmens? Dan is koud douchen een goede oplossing voor jouw ochtendhumeur! Door koud de douchen stijgt je hartslag namelijk en gaat je bloed sneller stromen. Dat betekent meer energie voor jou in de vroege ochtenduurtjes!

3. Het is goed voor je spieren

Heb je wel eens stilgestaan bij de vraag waarom sporters altijd gelijk een ijsbad induiken na een zware training? Dit doen ze, omdat het koude water hun spierherstel bevordert. Voor iedereen zonder ijsbad is een koude douche een prima alternatief!

4. Het vermindert stress

Ja echt, koud douchen kan zelfs stress verlichten. Dit werkt het beste als je niet eerst even aan het koude water went, maar er gewoon gelijk onder springt. Dat is dan wel weer een beetje jammer…

5. Je kan er zelfs van afvallen!

De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Van koud douchen kan je dus afvallen. We zullen je de saaie onderzoeksdetails besparen, maar het komt erop neer dat je immuunsysteem een boost krijgt, waardoor je meer vet kan gaan verbranden. Doe ons nog zo’n bitterbal!

 

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Sorry mannen: schaatsster Pien Hersman (20) heeft stiekem toch een vriendje

Pien Hersman heeft lang een groot geheim gehouden voor iedereen. Ze blijkt namelijk toch een vriendje te hebben. Hij is net als Pien ook topsporter!

Lies Zhara zet haar piepkleine zwemtopje zwaar onder druk met gigantische troeven (foto’s!)

Lies Zhara ligt lekker in de zon met haar zwemtopje aan, maar laat haar twee bekende 'vriendinnen' bijna eruit floepen!

NOS Studio Sport heeft nieuw kijkcijferkanon: maak kennis met knappe blondine Eline de Zeeuw (31)

NOS Studio Sport kijkcijfers schieten omhoog! Niet omdat er ineens meer naar sport gekeken wordt, maar omdat er een nieuwe presentatrice aangesteld is! Hoog tijd om even kennis te maken met deze dame: Eline de Zeeuw.