5 x super handige tips tegen beslagen autoruiten

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Met deze tips heb je voortaan geen last meer van beslagen autoruiten!

Waarom beslaat de voorruit van je auto in de winter?

Het is één van de grootste irritaties bij automobilisten in de winter: een beslagen voorruit. Je kent het wel. Je bent nét iets te laat van huis weggegaan en stapt in de auto om daar vervolgens eerst 5 minuten te moeten wachten tot je weer wat door je voorruit kan zien. Een beslagen voorruit is niet alleen heel storend, het kan je ook nog eens een hoge boete opleveren als de politie je betrapt. Dat grapje kost je namelijk €239 euro.

Wat te doen tegen een beslagen voorruit?

1. Laat de airco aan in de winter

Laat je airconditioning ook in de winter gewoon aan staan. De airco van je auto blaast namelijk droge lucht, die de luchtvochtigheid naar beneden brengt.

 

2. Koop een luchtontvochtiger voor in je auto

Je kan zo’n luchtontvochtiger al voor een paar euro kopen bij winkels als de Action. Het is dan ook slechts een klein zakje dat je in de auto kan leggen. Dat zakje zal zich volzuigen met het vocht in je auto. Als hij zijn werk heeft gedaan, leg je hem gewoon even te drogen op de verwarming!

3. Maak je autoruiten schoon

Het schoonmaken van de binnenkant van onze autoruiten is iets dat velen van ons vaak vergeten bij het schoonmaken van onze auto. Dus voortaan niet vergeten om ook even een doekje over de autoruiten te halen!

4. Laat geen vochtige spullen in de auto liggen

Haal vochtige paraplu’s en andere spullen voortaan gelijk uit de auto!

5. Leg een zeemlap in de auto

Als laatste redmiddel is er gelukkig nog altijd de ouderwetse zeemlap! Let wel op: als je vaak je voorruit zeemt is het wel handig om hem wat vaker schoon te maken met glasreiniger!

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Foto: Jada Borsato maakt volgers warm met zomerse kiekjes in badkleding

Jada Borsato besluit haar volgers te verwennen met wat zomerse foto's. De brunette zorgt ervoor dat iedereen opwarmt met de plaatjes in badkleding tijdens de koude dagen.

Video: Gwen van Poorten gaat enorm in de fout na dronken avond

Iedereen doet wel eens iets doms tijdens het uitgaan. Gwen van Poorten heeft een hoop uit te leggen aan Geraldine Kemper!

Foto: Kelly Piquet maakt Max Verstappen helemaal wild met zéér laag jurkje

Kelly Piquet deelt één van haar meest verleidelijke foto's ooit via Instagram. Vriend Max Verstappen lijkt zich - heel begrijpelijk - niet in te kunnen houden!