4x coronavirus-proof-groeten

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Nu het coronavirus zo’n beetje de hele wereld in zijn greep begint te krijgen, doen we er met zijn allen alles aan om ervoor te zorgen dat we niet ziek worden. We wassen vaker onze handen, hebben de vakantie naar Noord-Italië geannuleerd en blijven bij het minste of geringste kuchje voor de zekerheid maar twee weken thuis in quarantaine. En ook elkaar de hand schudden, is tegenwoordig uit den boze. 

Maar hoe moet dat dan, elkaar begroeten, als we vooral afstand van elkaar moeten houden. Mannenzaken ging op zoek naar de beste manieren om elkaar te begroeten, en toch Corona-proof bezig te zijn. Een overzicht:

Lees ook: Zo maken we het Songfestival Corona-proof

 

De dab

Het was eigenlijk al passé, maar dabben kan zowaar weer een wederopstanding maken dankzij het coronavirus. We mogen namelijk niet meer in onze handen hoesten of niezen. In plaats daarvan dienen we onze elleboog te gebruiken.

Het dabben vormt een ideale combinatie van handelingen, waarbij je laat zien dat je op de hoogte bent van de huidige normen en tóch iemand kunt groeten. Wanneer je écht blij bent om iemand te zien, kun je zelfs de dubbele dab er nog eens ingooien.

(tekst loopt door na de afbeelding)

from Dab GIFs via Gfycat

Saluut

Een andere manier van groeten die een wederopstanding zou kunnen maken, is het saluut. Deze bekende vorm van groeten is vooral onder militairen gebruikelijk, als een manier om hun meerderen te groeten.

Voor het gebruik hoeven er geen handen geschud te worden, en blijf je op veilige afstand van elkaar. Je moet alleen wèl opletten dat je voor het juiste saluut kiest. Sommige manieren van salueren worden niet echt gewaardeerd; zeker niet als je een van onze oosterburen zo groet.

Lees ook: Scoren op vakantie? Neem de s**s-wereldkaart mee

Handgebaar

Ook diverse handgebaren kunnen helpen bij het groeten van iemand. Even naar elkaar zwaaien, de handen samenvouwen en buigen, of gewoon in gebarentaal; er zijn eindeloze manieren waarop je elkaar met handen kunt groeten, zonder huidcontact te maken. Let hierbij wel op dat je op de hoogte bent van lokale gebruiken. Soms kan een simpel handgebaar in een andere cultuur namelijk iets heel anders betekenen.

(tekst loopt door na de afbeelding)

via GIPHY

Corona

De beste manier om elkaar te begroeten en respect te tonen voor mensen die het virus hebben opgelopen, is wat ons betreft echter het ouderwetse proosten met een lekkere Corona. Je maakt géén huidcontact, omdat de groet met de fles gebeurt en bovendien werkt de alcohol ontsmettend, wat weer goed is tegen verspreiding van de ziekte. Win-win!

Laatste nieuws

Video: Emma Wortelboer kleedt zich uit in nieuwe videoclip Snollebollekes

In de nieuwe videoclip van Snollebollekes trekt Emma Wortelboer haar shirt uit. De spontane presentatrice lijkt de camera's even vergeten. Vervolgens begint ze met haar shirt te zwaaien. Verder zijn er beelden van haar dat ze op tafel staat te dansen.

Foto: Schaatsster Joy Beune maakt volgers wild met leren topje

De verleidelijke schaatsster Joy Beune weet iedereen te verleiden met een nieuwe foto van haar ongelooflijk strakke leren topje. 

Hélène Hendriks maakt vrouwen wild met nieuwe foto in strak shirtje

Hélène Hendriks, dé voetbalvrouw van Nederland steelt regelmatig mannenharten, maar deze keer gaat ze voor haar vrouwelijke aanbidders!

Gerelateerde berichten