4 redenen waarom Yesilgöz een betere minister van Justitie dan Grapperhaus is

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Het is zover, Nederland heeft een nieuwe minister van Justitie. En Dilan Yesilgöz is nu al beter dan Grapperhaus ooit was. 

Morgen staat er weer een prachtige persconferentie op de agenda. En dat betekent hoogstwaarschijnlijk weer wat relletjes. Vroeger was daar altijd Ferd Grapperhaus om de rust te bewaken. Maar zijn taak is inmiddels overgenomen door Dilan Yesilgöz, die sinds een paar dagen officieel minister van Justitie is. En Mark Rutte die wist wel wat hij deed toen hij deze VVD’er minister maakte. Met Dilan hoeft Mark zich in corona tijd niet meer druk te maken om justitie, maar alleen nog om die vervelende persconferenties. Deze mevrouw met de moeilijke naam is nu al een betere minister dan Ferd ooit was. En daar zijn wel wat redenen voor te bedenken.

Lees ook: Deze foto laat zien waarom Dilan Yesilgöz de mooiste minister ooit is
Reden #1: Ze ziet er ietsje beter uit dan Ferd Grapperhaus

Van deze knappe minister neem je tenminste maatregelen aan als ze worden opgelegd. Dat kon je van Ferd niet zeggen. De levende bowlingbal van een minister straalde niet bepaald gezag uit. In corona tijd is dat natuurlijk niet handig. Maar Dilan, die geloof je zo als ze je iets probeert duidelijk te maken. Nieuwe maatregelen? Geen probleem, als Dilan ze maar persoonlijk komt uitleggen is alles goed.
Reden #2: Ze kan waarschijnlijk beter zingen dan Ferd

Om eerlijk te zijn is dit een beetje een aanname. Tot nu toe heeft niemand Dilan ooit horen zingen. Maar heel veel slechter dan Ferd kan het niet zijn. Zijn geïmproviseerde single Zeg Mondkapje waar ga je heen? was niet bepaald om aan te horen. Sterker nog, dat was misschien wel het slechtste nummer ooit bedacht. Natuurlijk is het leuk bedacht van Ferd, om even een corona nummer uit te brengen. Dat zorgt er ook voor dat er wat aandacht weg gaat van de persconferentie en weer aan hem wordt gegeven. Maar het kattengejank was natuurlijk niet om aan te horen.

Reden #3: Dilan Yesilgöz organiseert geen grote bruiloften in corona tijd

Dilan is misschien nog onervaren als minister, maar ze heeft tenminste nog nooit een mega bruiloft georganiseerd in corona tijd. Ferd kan dat niet zeggen. Die vond zichzelf net even belangrijker dan de rest van Nederland en organiseerde gewoon een gigantische bruiloft, alsof de corona regels voor hem niet gelden. En dat werd Ferd niet bepaald in dank afgenomen.

Reden #4: Dilan heeft een mooie haardos en geen bowlingbal

Als laatste is het wat minder afleidend om interviews met Dilan te volgen, dan interviews met Ferd. De voornaamste reden hiervoor is dat Dilan een prachtige haardos heeft en Ferd een glimmend bolletje, wat toch wel een beetje de focus wegneemt tijdens een serieus gesprek. Nu is Dilan wel heel afleidend om hele andere redenen, maar ze heeft in ieder geval geen last van de zon die op haar hoofd in de camera weerkaatst.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Özkan Akyol was een betere Judas geweest dan rapper Keizer in The Passion: “Echt geen ballen”

Rapper Keizer was een goede Judas tijdens The Passion, maar 'verrader' Özcan Akyol was hoogstwaarschijnlijk nog een betere keuze geweest voor de rol. 

Sterre van Woudenberg breekt eindelijk door in The Passion, maar wie is deze beeldschone actrice eigenlijk?

In The Passion zien we allemaal de jonge actrice Sterre van Woudenberg. Maar wat weten we allemaal van deze getalenteerde actrice?

Video: Drama bij ‘De Bachelor’, Paul en Rien zoenen al in vijfde aflevering met meerdere deelneemsters!

Bachelors Paul en Rien nemen het er flink van tijdens het nieuwe seizoen. In de vijfde aflevering zoenen ze allebei al met meerdere deelneemsters! Dit zal voor heel wat drama gaan zorgen...