10 Apps die iedere moderne man nodig heeft

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Een moderne man heeft vandaag de dag bijna geen andere keuze dan een smartphone aan te schaffen. Deze miniatuur-computers beschikken immers over een heleboel functies die ons leven makkelijker en interessanter maken, gaande van timemanagement en op de hoogte blijven van het nieuws tot dating, sporten, communicatie en meer. Maar met een dergelijk aanbod komt natuurlijk ook onvermijdelijk de kwestie van door de bomen het bos niet meer zien. Het is erg makkelijk om snel een paar honderd apps te downloaden, die allemaal op het eerste gezicht wel leuk lijken, maar die je na een paar dagen nooit meer gebruikt.

Hoewel het aanbod dus immens is, moet je als man ook beseffen dat je prioriteiten moet stellen en alleen die apps downloaden en gebruiken waarvan je echt frequent genot en gemak hebt. De rest zijn in de meeste gevallen gewoon tijdverspilling.
Om je hierbij te helpen, verzamelden wij de 10 beste en meest nuttige apps die elke moderne man nodig heeft.

Messenger (of andere communicatie-apps)

De mens is een sociaal dier, en de moderne man is daar geen uitzondering op. Communiceren met vrienden, familie, collega’s of vreemden op het internet is een integraal deel van het dagelijkse leven. Hiervoor kan je een handige app gebruiken, zoals bijvoorbeeld Messenger. Deze app is gewoon onderdeel van je Facebookaccount, dus je hebt die wel nodig hiervoor. Je kan er zeer eenvoudig mee chatten met al je vrienden.
Andere leuke opties zijn WhatsApp, Snapchat, Skype en Viber.

Gaming app

Met een gaming app bedoelen we gewoon een app waarmee je een spelletje kan spelen. Dat kan een hersenloze platformer zijn (Super Mario), denkspelletjes (puzzels, kruiswoordraadsels) of zelfs een app van een online casino (bijvoorbeeld Megaways gokkasten). We hebben geen specifieke app aan te raden. De keuze is aan jou, want ieders smaak qua gaming is anders. Misschien den je dat een gaming app pure tijdverspilling is, en als je deze voortdurend zou gebruiken, dan heb je volledig gelijk. Maar als je een gaming app correct gebruikt, met andere woorden om even stoom af te blazen, je gedachten te verzetten of een pauze te nemen tijdens je werk, dan kan je hier een aantal serieuze mentale voordelen uit halen.

Lees ook: De invloed van onze mobiele telefoon op de gokindustrie

Google Translate

Je bent ongetwijfeld vertrouwd met Google Translate. Deze gratis dienst van technologiereus Google laat je immers in staat om bijna onmiddellijk teksten te vertalen in maar liefst 108 talen. Hun app maakt je leven nog makkelijker: je kan hem gebruiken om in 59 talen offline te vertalen, een tekst te scannen met je camera en die te laten vertalen, een transcript op te stellen, enzovoort.

De meest interessante functie is de optie om tweetalige gesprekken meteen te vertalen: je spreekt bijvoorbeeld in het Nederlands tegen een Japanse gesprekspartner, met je smartphone tussen jullie in, en Google Translate zal jouw Nederlands vertalen in het Japans, en vice versa. Communiceren met andere culturen is nog nooit zo eenvoudig geweest. Als je veel reist of internationaal zaken doet, dan is de Google Translate app een absolute must. Vooral als je in contact komt met mensen uit landen waar Engels niet goed gesproken wordt, zoals bijvoorbeeld China.

Evernote

Evernote is een schijnbaar zeer eenvoudige app met 1 hoofdfunctie: notities maken. Stel, je ontmoet iemand en je krijgt een (e-mail)adres. Dan moet je dat snel opslaan, en via Evernote kan je dan eenvoudig doen. Of wat als je plots een goed idee hebt voor een nieuw product voor je kledinglijn? Schrijf het snel neer in Evernote. Wil je een dagboek bijhouden? Gebruik Evernote. Je ziet waar dit heen gaat. Met deze app kan je werkelijk alles dat je voorheen op papier zou moeten zetten snel en efficiënt opslaan in je smartphone.

Andere functies die deze app een absolute topper maken zijn takenlijstjes, tekstopmaak, de mogelijkheid om foto’s, geluid en tags toe te voegen, de zoekfunctie, exporteren van de notities, enzovoort.

Een dating app

Iemand versieren is nog nooit zo eenvoudig geweest als tegenwoordig het geval is. Dating apps zoals Tinder maken het liefdesleven van elke man gestroomlijnd, leuk en zeer gevarieerd. Met een dating app kan je, waar je ook bent en wanneer je ook, wil flirten met tientallen mensen tegelijk. Waar het in voorgaande jaren nog een pak moeite, tijd en lef vergde om op iemand af te stappen, een praatje te slaan en een nummer te vragen (of meteen een date), kan je via een dating app gewoon filteren in de beschikbare prospecten. Je kan dan gewoon chatten met mensen die jou ook leuk vinden. Zeer efficiënt!

Uber

Klaar met het openbaar vervoer of dure taxi’s? Met Uber kan je gewoon een chauffeur in je buurt oproepen, die jou dan naar een gewenste locatie brengt. Om Uber te gebruiken moet je eerst de app downloaden, een account aanmaken en je bestemming en ophaal locatie ingeven. Een chauffeur in de buurt pikt jou dan zo snel mogelijk op. Je volgt de voortgang van die chauffeur op een kaart in de app, dus je weet precies wanneer je chauffeur arriveert en je naar buiten moet gaan. Betalingen verlopen rechtstreeks via de app, cash of creditcards.

Spotify

Met de Spotify app krijg je toegang tot miljoenen liedjes die je eenvoudig kan afspelen via je smartphone. De app is gratis te downloaden en muziek kan je vaak gratis streamen, maar hier komt wel bij kijken dat er reclame tussen zit. Tegen betaling kan je de reclame uitschakelen. Muziek streamen via je smartphone is zeer handig om even je gedachten te verzetten, je af te zonderen van de buitenwereld of gewoon omdat je van muziek houdt. Ook als je gaat sporten is het streamen van muziek via deze app een must!

Thuisbezorgd

Als je eens geen zin hebt om zelf te koken, dan kan je gebruikmaken van een bezorgingsapp zoals Thuisbezorgd. Via Thuisbezorgd kan je eten bestellen uit restaurants, bars en cafés in je buurt. Pizza, sushi, een broodje, hamburger, shoarma: het is allemaal binnen handbereik. Betalen kan via een creditcard of gewoon cash. Via de app volg je eenvoudig waar de bezorger zich bevindt, zodat je goed kan inschatten wanneer je je maaltijd zal ontvangen.

SleepCycle

Een gezond leven bestaat uit verschillende componenten, zoals fysiek fit zijn, gezond eten, stress vermijden en – last but not least – voldoende slaap halen. Het is bewezen dat een gebrek aan kwalitatieve slaap erg nefaste gevolgen heeft voor je welzijn. Denk aan weinig energie, geen motivatie, moeilijker herstellen van fysieke kwalen, enzovoort.

De laatste app in deze lijst is er dus eentje die in je voordeel kan werken. Met SleepCycle op je smartphone kan je nagaan hoe je slaapt. Wat zijn je slaappatronen? Zijn er storingen in je slaap, zoals snurken of in je slaap praten? Als je weet waar er problemen zitten, kan je die ook gericht aanpakken. Tot slot beschikt SleepCycle ook over de mogelijkheid om je ’s ochtends wakker te maken op een optimaal moment, in een fase van oppervlakkige slaap. Ideaal om een productieve dag te beginnen!

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Mona Keijzer wijst Wilfred Genee af met appje vanuit bed over keiharde bal (video!)

Wilfred Genee blijkt appcontact met BBB-politicus Mona Keijzer te hebben! Ze appt hem zelfs wanneer ze naar bed gaat...

Hugo de Jonge zwaait af in gezelschap van harig beest en mooie dochter (foto’s!)

Hugo de Jonge laat weten dat hij bezig is met zijn afscheidsspeech en laat dan een foto zien met prachtige dochter!

Emma Heesters geniet intens van zomers boottochtje met beentjes omhoog (foto)

Emma Heesters gooit haar benen in de lucht tijdens een boottocht terwijl iedereen kan toekijken!