Mathieu van der Poel

Mathieu van der Poel

Profiel

Geboortedatum: 19 januari 1995
Sterrenbeeld: Steenbok
Geboorteplaats: Kapellen, België
Familie: (vader) Adri van der Poel, (moeder) Corinne Poulidor, (broer) David van der Poel
Woonplaats: Gravenwezel
Relatie: Ja met Roxanne Bertels
Beroep: Professioneel Wielrenner
Instagram: De Instagram van Mathieu is @mathieuvanderpoel
Opleiding: Economie Moderne Talen.

Foto's

Mathieu van der Poel
Mathieu van der Poel

Sportman Mathieu van der Poel

Mathieu van der Poel, geboren op 19 januari 1995 in Kapellen, België, is een Nederlandse wielrenner en veldrijder. Als zoon van Adri van der Poel en kleinzoon van Raymond Poulidor, groeide hij op in een wielerfamilie. Op jonge leeftijd domineerde hij de veldritwereld en werd hij bekend door zijn ongeëvenaarde successen als junior en belofte. Als prof behaalde hij overwinningen op zowel de weg als in het veld, waarbij hij zijn veelzijdigheid toonde. Hoewel hij aanbiedingen kreeg om zich volledig op de weg te richten, blijft zijn hart bij het veldrijden. Mathieu van der Poel wordt beschouwd als een grootheid in de wielersport.

Mathieu van der Poel relatie, getrouwd en kinderen

Mathieu van der Poel heeft een relatie met Roxanne Bertels, een Belgische vrouw die een jaar ouder is dan Mathieu. Samen wonen ze in een huis in het dorpje 's Gravenwezel, nabij Antwerpen. Het koppel heeft nog geen kinderen, maar Roxanne heeft wel een hond, waarmee ze vaak te zien is op Instagram. Roxanne is professioneel influencer en heeft meer dan 50.000 volgers op Instagram. Eerder werkte ze overigens als marketeer bij Porsche.

Mathieu van der Poel wereldkampioen veldrijden

Mathieu van der Poel heeft in totaal zes keer de wereldtitel veldrijden veroverd, met kampioenschappen behaald in de jaren 2015, 2019, 2020, 2021, 2023 en 2024. Deze indrukwekkende prestaties hebben hem gevestigd als een van de meest succesvolle veldrijders van zijn generatie. Hoewel hij één wereldtitel minder heeft dan de recordhouder, Eric de Vlaeminck, die zeven keer kampioen werd tussen 1966 en 1973, heeft Van der Poel zijn stempel gedrukt op de sport met zijn ongeëvenaarde talent en vastberadenheid.

Nieuws

Mathieu van der Poel laat zich flink verwennen door blonde vriendin Roxanne Bertels (foto’s!)

Mathieu van der Poel heeft weer een overwinning op zijn naam staan en wordt dan ook rijkelijk beloond door zijn knappe vriendin Roxanne Bertels. 

Video: Mathieu van der Poel speelt ‘Mario Kart’ op de fiets met razende raket

Mathieu van der Poel heeft weer een indrukwekkend staaltje fietsen laten zien. maar het leek net wel een spelletje.

Foto: Mathieu van der Poel remt alleen voor zijn beeldschone vriendin Roxanne Bertels

Mathieu van der Poel is misschien wel de snelste op de fiets, maar voor deze mooie dame gaat hij toch wat langzamer doen. 

Wow: Dit is de belachelijk luxe auto van wielrenner Mathieu van der Poel

Mathieu van der Poel pakt vaak de aandacht met zijn prestaties op de wielrenfiets. Maar met deze extreem dikke bolide pakt hij bij aankomst al alle aandacht...

Bizar: Wielrenner spuit zichzelf in oog en moet stoppen met Giro d’Italia

Biniam Girmay, een concurrent van wielrenner Mathieu van der Poel heeft door een wel heel gek incident een punt gezet achter de Giro d’Italia van dit jaar. Noodgedwongen nog wel. Hij keek een moment niet goed uit en blijkt nu gewond aan zijn oog.

Mathieu van der Poel dankt gele trui aan vriendin Roxanne Bertels

Mathieu van der Poel krijgt naast geel in de Tour de France nóg een beloning na de race...

Ontmoet Roxanne Bertels, vriendin van wielrenner Mathieu van der Poel

Achter elke succesvolle man staat een succesvolle vrouw. Wielrenner Mathieu van der Poel heeft de bloedmooie Roxanne Bertels al even veroverd.

BREEK: Zie hier hoe Mathieu van der Poel de Ronde van Vlaanderen wint

Toch nog een lichtpuntje op deze druilerige zondag: absolute wielrenbaas Mathieu van der Poel heeft zojuist de Ronde van Vlaanderen gewonnen!