Dick Advocaat

Sportman Dick Advocaat

Dirk Nicolaas (Dick) Advocaat (Den Haag, 27 september 1947) is een Nederlands voetbaltrainer en voormalig profvoetballer. Als rechtsbenige middenvelder speelde hij voor clubs als ADO Den Haag, FC Utrecht, en Chicago Sting. Zijn trainerscarrière begon bij DSVP en omvatte talloze clubs en nationale teams, waaronder Nederland, Zuid-Korea, Rusland, en België. Advocaat won prijzen met PSV, Rangers, en Zenit Sint-Petersburg. Hij was drie keer bondscoach van het Nederlands elftal en bereikte met hen de kwartfinales van het WK 1994 en de halve finales van het EK 2004. Advocaat staat bekend om zijn lange en diverse loopbaan in het internationale voetbal.

Dick Advocaat relatie, getrouwd en kinderen

Dick Advocaat woont samen met zijn partner, Dieuwke Advocaat, in een villa in Leidschendam. Verder heeft Dick Advocaat ook een dochter uit zijn eerste huwelijk. Overigens is er weinig bekend over het gezin van Dick Advocaat. De naam van hun dochter is bijvoorbeeld niet bekend. Dicks broer, Jaap, heeft ooit in een interview met de Volkskrant aangegeven geen verdere informatie over het gezin van Dick te willen delen. Dick zou zijn broer altijd hebben gezegd dat hij niet over zijn gezin moet praten, omdat hij het al erg genoeg vindt dat hij zelf steeds in de krant staat.

Dick Advocaat succes als bondscoach

Dick Advocaat is bondscoach geweest van diverse landen, waaronder Zuid-Korea, België, Rusland, Servië, de Verenigde Arabische Emiraten, Irak en Curaçao. Bovendien was Dick Advocaat drie keer bondscoach van het Nederlandse elftal. In zijn eerste periode als bondscoach bereikte hij de kwartfinales van het WK van 1994 en in zijn tweede periode zelfs de halve finales van het EK van 2004. Zijn derde periode was echter minder succesvol, omdat het hem niet lukte om Nederland te kwalificeren voor het WK van 2018.

Nieuws

Schreeuwende Dick Advocaat in eerste beelden Feyenoord documentaire

De allereerste beelden van de Feyenoord documentaire Dat Ene Woord zijn vrijgegeven. En daarop is vooral een emotionele Dick Advocaat te zien. 

Helene Hendriks bereidt zich met Instagram video voor op Oranjezomer

Hélène Hendriks hoort bij de absolute top als het gaat om sportverslaggevers. Ze wordt dan ook vol trots naar het EK gestuurd. Daar maakt ze een erg bijzondere Instagram video. 

Hélène Hendriks bedankt Dick Advocaat op Instagram met mooie foto

Veel voetballers zullen claimen 'iets speciaals' te hebben met verslaggeefster Hélène Hendriks, maar wat de blondine met trainer Dick Advocaat had was pas écht bijzonder...

Dubbelagent Stam stapt op: missie geslaagd

Goed werk, kameraad!
Dick Advocaat

Profiel

Geboortedatum: 27 september 1947
Lengte: 1,71 meter
Sterrenbeeld: Weegschaal
Afkomst: Den Haag, Nederland
Woonplaats: Leidschendam
Relatie: Ja met Dieuwke Advocaat
Kinderen: Een dochter (naam onbekend)
Beroep: Trainer, ex-profvoetballer

Foto's

Dick Advocaat
Dick Advocaat