Sven Kockelmann

Presentator Sven Kockelmann

Jeroen Pauw levensloop

Sven Kockelmann, geboren op 26 december 1969 in Soest, is een veelzijdige Nederlandse journalist en presentator. Na zijn middelbare school voltooide hij zijn journalistieke opleiding aan de School voor Journalistiek in Utrecht in 1992. Zijn carrière begon bij de VARA en de IKON, waar hij programma's als Kenmerk presenteerde. In 1993 trad hij toe tot de KRO, waar hij bekendheid verwierf als redacteur en verslaggever voor programma's als Reporter en Brandpunt. Hij presenteerde ook politieke debatten zoals "Recht door Zee" en het ontbijtprogramma "Goedemorgen Nederland". Sinds 2018 leidt hij boeiende gesprekken op Radio 1 in zijn programma "Sven op 1", eerder bekend als "1 op 1". In 2021 maakte hij de overstap naar Omroep WNL, waar hij met Fidan Ekiz het programma "Op1" presenteert.

Presentator Sven Kockelmann relatie, getrouwd en kinderen

Sven Kockelmann is getrouwd met Annette van der Kaaij en samen hebben ze drie kinderen, maar hun namen en geslachten zijn niet bekend. Het lijkt erop dat Sven Kockelmann Annette van der Kaaij al kende vanaf de peuterspeelzaal, waar ze veel tijd met elkaar doorbrachten. Annette van der Kaaij herinnert zich: "‘Als de moeder van Sven moest werken, paste mijn moeder op hem. Dan had ze amper omkijken naar ons, want wij waren twee rustige kinderen die heerlijk samen speelden’" Annette beschrijft Sven als erg romantisch, hij verrast haar vaak met bloemen en is buitengewoon galant. Ze waardeert het ook dat Sven een passie heeft voor koken en dit met liefde doet.

Sven Kockelmann in Op1

Veel mensen kennen Sven Kockelmann als presentator van het Nederlandse praatprogramma Op1, dat op de late avond wordt uitgezonden. Het programma wordt aangestuurd door verschillende duo's van presentatoren, waaronder Jort Kelder, Fidan Ekiz, Charles Groenhuijsen, Margje Fikse, Carrie Ten Napel, Sophie Hilbrand en Jeroen Pauw. Elke uitzending wordt vertegenwoordigd door een andere omroep en biedt levendige discussies over diverse actuele onderwerpen.

Nieuws

Sorry mannen: schaatsster Pien Hersman (20) heeft stiekem toch een vriendje

Pien Hersman heeft lang een groot geheim gehouden voor iedereen. Ze blijkt namelijk toch een vriendje te hebben. Hij is net als Pien ook topsporter!

Lies Zhara zet haar piepkleine zwemtopje zwaar onder druk met gigantische troeven (foto’s!)

Lies Zhara ligt lekker in de zon met haar zwemtopje aan, maar laat haar twee bekende 'vriendinnen' bijna eruit floepen!

NOS Studio Sport heeft nieuw kijkcijferkanon: maak kennis met knappe blondine Eline de Zeeuw (31)

NOS Studio Sport kijkcijfers schieten omhoog! Niet omdat er ineens meer naar sport gekeken wordt, maar omdat er een nieuwe presentatrice aangesteld is! Hoog tijd om even kennis te maken met deze dame: Eline de Zeeuw.

Juicetekort: Drie redenen waarom we niks meer van Yvonne Coldeweijer horen

Het is de laatste tijd erg stil geworden rondom Yvonne Coldeweijer. Hoe komt het dat de juicy blondine ineens naar de achtergrond verdwijnt?

Schaatsster Pien Hersman trakteert giechelende ploeggenotes op hobbelig ritje (video)

Pien Hersman is momenteel op trainingskamp in Italië. Naast het trainen is er ook ruimte voor wat gekkigheid. Zo laat Pien haar collega's Robin Groot en Joy Beune schreeuwen van het lachen tijdens een hobbelige rit. 

Documentaire S10 blijkt enorme kijkcijferflop na gigantische fout

De documentaire van S10 heeft enorm veel kijkers misgelopen en was een grote mislukking. Dit is waarom het zo fout is gegaan.

Heleen van Royen heeft het na De Oranjezomer wel héél gezellig achter de schermen met Merel en Hélène (foto)

Deze exclusieve beelden laten ons zien dat Heleen van Royen het wel erg gezellig heeft! Na de uitzending van De Oranjezomer dook ze achter de schermen met Hélène Hendriks en Merel Ek...

Joost Klein gespot in vliegtuig op weg naar geheime locatie (foto)

Joost Klein is gespot in een vliegtuig onderweg naar een geheime locatie. Maar wij denken te weten waar Joost Klein naar toe gaat!
Sven Kockelmann

Profiel

Geboortedatum: 26 december 1969
Sterrenbeeld: Steenbok
Geboorteplaats: Soest, Nederland
Woonplaats: Hilversum
Relatie: Ja met Annette van der Kaaij
Beroep: Presentator
Opleiding: ‘ournalistiek aan de School voor Journalistiek te Utrecht

Foto's

Sven Kockelmann
Sven Kockelmann