Rik van de Westelaken

Presentator Rik van de Westelaken

Hendrik Peter Johan (Rik) van de Westelaken (Vlaardingen, 22 april 1971) is een Nederlandse presentator. Hij groeide op in Maassluis, Hoogblokland en Uden en studeerde Communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Zijn carrière begon bij omroep Kersenland en AT5. Later werkte hij bij de NOS als verslaggever en presentator. In 2016 stapte hij over naar Net5 en later SBS6. Sinds 2018 is hij actief bij AVROTROS, waar hij onder andere EenVandaag en het Gouden Televizier-Ring Gala presenteert. Sinds 2019 presenteert hij Wie is de Mol?. Van de Westelaken geeft ook les aan de School voor de Journalistiek in Utrecht.

Rik van de Westelaken relatie, getrouwd en kinderen

Rik van de Westelaken heeft momenteel een relatie met Felix, met wie hij in een luxueus appartement in Amsterdam woont. Felix werkt voor de overheid en houdt niet van de spotlights. De ouders van Rik waren verrast toen hij uit de kast kwam. Als puber was Rik ook een paar keer verliefd op een meisje. "Ik kan vrouwen nog steeds heel mooi, knap, sexy en aantrekkelijk vinden," aldus de Nederlandse presentator.

Rik van de Westelaken in Wie is de Mol?

In 2015 nam Rik van de Westelaken deel aan het 15e seizoen van Wie is de Mol?. Hij slaagde erin de mol te ontmaskeren en het spel te winnen. In dat seizoen was Margriet van der Linden de mol en Marlijn Weerdenburg de verliezend finalist. Later werd Rik van de Westelaken ook de presentator van het programma en leidde hij ook het bijbehorende programma Moltalk, waarin ruimte wordt geboden voor analyses, speculaties en discussies over de afleveringen en deelnemers van Wie is de Mol?.

Nieuws

Rik van de Westelaken onthult per ongeluk dat WIDM doorgestoken kaart is

Rik van de Westelaken laat het doek vallen rondom Wie is de Mol? en onthult dat de hele serie eigenlijk doorgestoken kaart is.
Rik van de Westelaken

Profiel

Geboortedatum: 22 april 1971
Sterrenbeeld: Stier
Afkomst: Vlaardingen, Nederland
Relatie: Ja met Felix
Beroep: Presentator
Opleiding: Communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam
Instagram: De Instagram van Rik is @rik_van_de_westelaken

Foto's

Rik van de Westelaken
Rik van de Westelaken