Charles Groenhuijsen

Presentator Charles Groenhuijsen

Charles Groenhuijsen, geboren en getogen in een katholiek gezin, koos na zijn gymnasiumopleiding voor geschiedenis aan de Universiteit Utrecht. Zijn passie voor journalistiek bracht hem snel naar het ANP en de Volkskrant. Vanaf 1983 schitterde hij bij de NOS, vooral als Amerika-correspondent, maar zijn scherpe tong leidde tot controverses. Na een tumultueus vertrek bij het NOS Journaal in 2005, vond hij zijn plek als columnist, auteur en presentator, zowel in Nederland als in Washington D.C. Met een gedrevenheid voor positiviteit en een kritische blik, blijft Groenhuijsen een bekend gezicht op de Nederlandse televisie en een stem van autoriteit in de wereld van journalistiek en opinie.

Charles Groenhuijsen relatie, getrouwd en kinderen

Charles Groenhuijsen is getrouwd met Karin van der Cammen en samen hebben ze drie kinderen. De namen en geslachten van de kinderen zijn niet bekend. Twee van de kinderen wonen in Amerika, terwijl één kind in Zweden woont. Charles Groenhuijsen heeft Karin van der Cammen leren kennen toen zij bij de broer van Charles Groenhuijsen in huis woonde.

Charles Groenhuijsen gescheurd netvlies

Charles Groenhuijsen ondervindt hinder van een gescheurd netvlies, waardoor zijn zicht inmiddels bijna voor de helft is aangetast. Hij heeft al zeven keer een operatie aan zijn linkeroog ondergaan vanwege dit probleem, dat te maken heeft met de anatomie van het oog. ‘Lezen gaat niet meer met dat oog en door een fors litteken aan de binnenkant zie ik als door een gekreukeld filmdoek’, aldus de Nederlandse presentator. Groenhuijsen blijft onder behandeling bij het Oogziekenhuis Rotterdam. Gelukkig functioneert zijn rechteroog nog goed, waardoor hij nog steeds in staat is om bijvoorbeeld auto te rijden.

Nieuws

Beeldschone scheidsrechter Shona Shukrula (32) fluit binnenkort wedstrijden in betaald voetbal (in dezelfde competitie als haar man!)

Shona Shukrula (32) wordt de eerste vrouwelijke scheidsrechter in het Nederlandse betaalde voetbal. De beeldschone scheids floot al eerder in de Tweede Divisie, maar mag nu aan het betaalde voetbal beginnen. Wie ze op die velden tegen kan komen? Niemand minder dan haar eigen man!

PSV’er Joey Veerman hoopt dat zijn vriendin deze stiekeme video van Ibiza-trip niet te zien krijgt

PSV-speler Joey Veerman heeft wat uit te leggen aan zijn vriendin. De middenvelder kon zijn handen namelijk niet thuishouden tijdens het kampioensfeestje op Ibiza..

Jutta Leerdam verwent haar razend knappe zus Merel tijdens dagje uit (video)

Jutta Leerdam is een echt familiemens. Ze heeft vooral een zwak voor haar beeldschone zusjes. Vandaag is Merel Leerdam de gelukkige - ze wordt flink in de watten gelegd door haar beroemde zus!

Suzanne Schulting laat zich van onderkant filmen tijdens diepgaande workout (video’s)

Suzanne Schulting is hard aan het sporten voor het herstel en geeft een mooi beeld van de onderkant aan ons!

Max Verstappen heeft geen oog voor zeer luchtig geklede Kelly Piquet (foto’s)

Max Verstappen heeft het iets te druk met zijn eigen carrière. Hij let daardoor totaal niet op zijn vriendin die hier wel erg luchtig gekleed is!

Atlete Lieke Klaver gaat diep met korte stootjes in strak sportpakje (video’s!)

Lieke Klaver weet alle aandacht te trekken wanneer ze hartstikke diep naar beneden zakt in een heerlijke outfit!

Katja Schuurman ontwerpt spannende setjes en gebruikt eigen kanonnen voor promotie (foto’s)

Katja Schuurman ontwerpt tegenwoordig ook spicy onderkleding, en kiest ervoor om de mooiste setjes zelf aan te prijzen!

Dit is het recordbrekende kijkcijfergeheim achter De Oranjezomer met Hélène Hendriks (foto’s)

Hélène Hendriks breekt het kijkcijferrecord met de eerste aflevering van De Oranjezomer dit jaar. Waar dat aan ligt? Experts wijzen op dit detail!
Charles Groenhuijsen

Profiel

Geboortedatum: 16 april 1954
Lengte: 1,78 meter
Sterrenbeeld: Ram
Woonplaats: Utrecht en in Bethesda (Maryland)
Afkomst: Joure, Nederland
Relatie: Ja met Karin van der Cammen
Beroep: Presentator
Opleiding: Geschiedenis aan de Universiteit van Utrecht

Foto's

Charles Groenhuijsen
Charles Groenhuijsen