Wybren van Haga

Politicus Wybren van Haga

Jeugd Wybren van Haga

Wybren Ridley van Haga werd geboren op 31 januari 1967 in Den Haag als zoon van een Britse moeder en een Nederlandse vader. Wybren groeide op in Kennemerland en bracht zijn tienerjaren door in Haarlem. Zodra Wybren van Haga zijn gymnasium behaalde, besloot hij Elektrotechniek te gaan studeren aan de TU Delft. Later behaalde Van Haga ook nog zijn propedeuse rechtsgeleerdheid aan de Universiteit van Leiden.

Wybren van Haga uit de VVD gezet

Wybren van Haga brak met de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) in 2019. Zijn breuk met de VVD kwam voort uit meningsverschillen over zijn ondernemersactiviteiten en de daaruit voortvloeiende integriteitskwesties. Van Haga werd bekritiseerd vanwege vermeende schendingen van de regels rondom vastgoedverhuur, zoals het niet naleven van bouwvoorschriften en het niet melden van belangenconflicten. De VVD zette Van Haga uit de fractie, maar hij behield zijn zetel in de Tweede Kamer als onafhankelijk lid. Kort daarna sloot hij zich aan bij Forum voor Democratie (FvD). Van Haga werd vervolgens in 2021 lid van de Tweede Kamer namens FvD. Zijn breuk met de VVD en overstap naar FvD zorgden voor de nodige opschudding in de Nederlandse politiek en brachten de kwestie van integriteit binnen de politieke gelederen onder de aandacht.

Wybren van Haga en BVNL

In 2021 besloot Van Haga zijn eigen partij op te richten, onder de naam Belang van Nederland (BVNL). BVNL is een nieuwe politieke partij die opkomt voor het belang van Nederland en zijn inwoners. BVNL streeft ernaar een brede volkspartij te zijn met kernwaarden zoals vrijheid, soevereiniteit, gezond verstand, verantwoordelijkheid, barmhartigheid, fatsoen, ambitie, technologische vooruitgang en eenvoud. De partij is cultureel conservatief en klassiek liberaal qua overheidsrol, waarbij ze technologische vooruitgang omarmt en ruimdenkend is over medisch-ethische kwesties. BVNL is democratisch, met leden die uiteindelijk beslissen over koers, standpunten en partijleiding. Ze benadrukken gelijkwaardigheid voor alle Nederlanders en streven naar een bedrijfsmatige benadering van vraagstukken zoals immigratie, energietransitie en klimaat, terwijl ze zich profileren als een ondernemerspartij die het MKB koestert.

Quote 500, vermogen, miljonair

Wybren van Haga is een voormalig vastgoedondernemer en politicus in Nederland, bekend van zijn plaats op de Quote 500, een lijst van de 500 rijkste personen in Nederland. Zijn vermogen wordt geschat op zo’n 30 miljoen euro. Van Haga vergaarde zijn vermogen voornamelijk door zijn succesvolle carrière in de vastgoedsector, waar hij zich bezighield met vastgoedontwikkeling en -beheer. Zijn vermogen en positie op de Quote 500 benadrukken niet alleen zijn zakelijk succes, maar hebben ook bijgedragen aan zijn publieke profiel. Als politicus heeft Van Haga zijn ondernemersachtergrond ingebracht in de politieke arena, wat soms tot controverses heeft geleid, zoals zijn breuk met de VVD in 2019. Zijn aanwezigheid op de Quote 500 illustreert de veelzijdigheid van zijn carrière en zijn invloed

Dochter, gezin, vrouw

Wybren van Haga is getrouwd met zijn vrouw Nicolette, samen hebben ze 4 kinderen op de aardbol gezet. Het gezin bestaat dus uit Wybren, Nicolette en hun zoon en 3 dochters.

Nieuws

Hilarische deepfake-verkiezingsvideo brengt Yesilgöz, Wilders en Omtzigt enorm in verlegenheid

Zouden Dilan Yesilgöz, Geert Wilders en Pieter Omtzigt ook kunnen lachen om deze gefakete video? Of zijn ze bang dat het ze mogelijk stemmen gaat kosten?

Profiel

Geboortedatum: 31 januari 1967
Geboorteplaats: Den Haag
Sterrenbeeld: Waterman
Woonplaats: Haarlem
Relatie: Getrouwd met Nicolette
Kinderen: 3 dochters en een zoon
Beroep: Politicus en fractieleider BVN
Opleiding: Elektrotechniek TU Delft & Rechten Universiteit Leiden
Instagram: @wybrenvanhaga

Foto's