Robbert Dijkgraaf

Politicus Robbert Dijkgraaf

Robbert Dijkgraaf, geboren op 24 januari 1960 in Ridderkerk, is een vooraanstaand Nederlands natuurkundige en politicus voor D66. Hij begon zijn loopbaan aan de Universiteit van Amsterdam, waar hij onderzoek deed naar de snaartheorie en kwantumgravitatie. Later werd hij universiteitshoogleraar en president van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen. Dijkgraaf ontving verschillende prijzen voor zijn werk, waaronder de prestigieuze NWO Spinozapremie. Na een succesvolle academische carrière werd hij in 2022 benoemd tot minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap in het kabinet-Rutte IV, waar hij zich inzette voor het bevorderen van onderwijs en wetenschap in Nederland.

Robbert Dijkgraaf relatie, getrouwd en kinderen

Robbert Dijkgraaf is getrouwd met de schrijfster Pia de Jong, bekend van verschillende boeken, waaronder 'Lange dagen', 'Dieptevrees' en 'Charlotte'. In het laatstgenoemde boek deelt ze haar ervaringen tijdens de ziekte en genezing van haar dochter. Naast Charlotte hebben Robbert Dijkgraaf en Pia de Jong ook nog twee zoons, genaamd Jurriaan en Matthijs. Ze ontmoetten elkaar in het studentenhuis waar ze beiden woonden. In het begin was Robbert Dijkgraaf verlegen op het gebied van meisjes, maar ze kwamen in contact toen Pia de Jong bij hem aanklopte vanwege een kat die zich in het studentenhuis verstopt had. Samen besloten ze voor het dier te gaan zorgen, en langzaam aan ontstond een relatie.

Robbert Dijkgraaf schilderijen

Robbert Dijkgraaf heeft naast zijn betrokkenheid bij wetenschap en politiek ook een opvallende interesse: schilderen. Deze passie ontwikkelde hij al op jonge leeftijd, en hij studeerde zelfs schilderkunst aan de Gerrit Rietveld Academie. Volgens hemzelf werd zijn interesse mede aangewakkerd door zijn vrouw. "‘Kunst en creativiteit werden de hoofdmoot van ons leven" aldus Pia de Jong, die zelf ook artistiek actief is in theater, dans, en fotografie, en natuurlijk als auteur van diverse boeken. Verder genoot Robbert Dijkgraaf er vooral van dat hij op de academie geen tentamens hoefde af te leggen.

Nieuws

Davina Michelle laat de boel flink schudden in achtertuintje (video!)

Davina Michelle laat maar weer eens goed zien waarom ze een van de meest geliefde artiesten van Nederland is met deze video!

Jake Paul mag zichzelf gelukkig man noemen bij foto van Jutta Leerdam in ‘doorzichtig’ jurkje (foto’s!)

Jutta Leerdam loopt Jake Paul weer helemaal lekker te maken met een outfit waar iedereen van zou smelten. De Amerikaanse YouTuber en bokser moet er dan ook wel op reageren.

Maan de Steenwinkel schudt met haar achterste in leren pakje (video!)

Maan de Steenwinkel is weer terug van weggeweest. Niet alleen heeft ze nieuwe muziek, maar ook een hele nieuwe look!

Proost: Hélène Hendriks staat ineens met biertje achter de bar bij Vandaag Inside (foto!)

Hélène Hendriks weet voor de verandering een andere plek in de studio van Vandaag Inside in te nemen, namelijk achter de bar!

Nina Warink deelt dampende foto na bloedheet rondje in strak sportpakje (foto!)

Nina Warrink heeft een ontzettend mooie nieuwe foto van zichzelf online gezet en die zorgt er natuurlijk voor dat de influencer weer aanbeden wordt door al haar fans.

Monica Geuze lacht zich rot terwijl vriend Kaj Gorgels bijna verdrinkt (video!)

Tijdens hun vakantie gaat Kaj Gorgels kopje onder in de zee. Monica Geuze kan er alleen maar om lachen.

In gehulde Roxy Dekker deelt heerlijke vakantiekiekjes vanaf zonnig bootje (foto’s!)

Roxy Dekker deelt een reeks aan vakantiefoto's en laat zichzelf helemaal zien terwijl ze op een bootje ligt! 

Katja Schuurman ontwerpt eigen spannende setjes en test ze zelf uit; dat levert deze heerlijke beelden op!

Katje Schuurman heeft een eigen lijn aan pittige setjes. Ze vind het dan ook leuk om ze zelf aan te doen en dat zorgt voor prachtige foto's!
Robbert Dijkgraaf

Profiel

Geboortedatum: 24 januari 1960
Sterrenbeeld: Waterman
Afkomst: Ridderkerk, Nederland
Woonplaats: Den Haag., Nederland
Relatie: Ja met Pia de Jong
Beroep: Politicus, theoretisch natuurkundige
Opleiding: Natuurkunde aan de Rijksuniversiteit van Utrecht

Foto's

Robbert Dijkgraaf
Robbert Dijkgraaf