Klaas Dijkhoff

Politicus Klaas Dijkhoff

Klaas Henricus Dominicus Maria Dijkhoff (geboren op 13 januari 1981 in Soltau, Duitsland) is een voormalig Nederlands politicus van de VVD. Hij diende van 2017 tot 2021 als fractievoorzitter van de VVD in de Tweede Kamer. Eerder was hij staatssecretaris van Veiligheid en Justitie (2015-2017) en kortstondig minister van Defensie (2017) in het kabinet-Rutte II. Hij begon zijn politieke carrière in 2010 als lijsttrekker en fractievoorzitter van de VVD in de gemeenteraad van Breda. Na zijn vertrek uit de politiek in 2021 werd hij toezichthouder bij PSV en begon hij een eigen adviesbureau.

Klaas Dijkhoff relatie, getrouwd en kinderen

Klaas Dijkhoff heeft een relatie met Anouk van den Berk en trouwde in 2017 in het geheim met haar. Zijn aanzoek verliep echter niet helemaal zoals gepland, ondanks zijn goede voorbereiding. Klaas wilde haar ten huwelijk vragen in Victoria Park in Londen, vanuit een bootje op het meer. Omdat het bootje alleen contant betaald kon worden en hij niet genoeg geld bij zich had, probeerde hij te pinnen. Anouk begreep echter niet waarom hij zo graag het bootje op wilde. Uiteindelijk vroeg hij haar ten huwelijk op een bankje in het park. Het paar heeft twee dochters, Amber en Linde. Klaas leerde Anouk kennen via haar marketingbureau, waar ze een grappige slogan had bedacht voor een reclamecampagne. Deze slogan trok Klaas’ aandacht en hij complimenteerde haar op haar werk. Dit leidde tot een online gesprek en uiteindelijk tot een romantisch afspraakje.

Klaas Dijkhoff Europese vluchtelingencrisis

Tijdens zijn carrière als staatssecretaris speelde Klaas Dijkhoff een belangrijke rol bij de verdeling van vluchtelingen over Nederland, mede door de aanhoudende oorlog in Syrië. Dijkhoff benadrukte dat vluchtelingen zoveel mogelijk in de regio opgevangen moesten worden. Daarnaast vond hij dat Nederland moet afstappen van de gewoonte om vluchtelingen na vijf jaar automatisch het recht te geven om te blijven. Hij verklaarde: “De mensen die hier zijn, die vang ik graag op, die hebben ook niet gevraagd om oorlog. Maar ik snap niet dat ze dan na vijf jaar het recht hebben om te mogen blijven.”

Nieuws

Eline de Zeeuw lokt Olympisch kampioen donker hokje in voor intiem gesprekje (foto!)

Eline de Zeeuw verborg zich even in een donker hokje voor een wel heel erg intiem gesprekje. Als dat maar goed gaat. 

Je gelooft nooit welke uitdagende foto’s Juultje Tieleman nú weer online gegooid heeft

Juultje Tieleman is een van de meest prachtige vrouwen die Nederland rijk is. En dat bewijst ze maar weer met deze foto!

Johnny de Mol zegt zonder filter wat hij van zijn nichtje Noa Vahle vindt (video!)

Het is heel speciaal als je familieleden op een bepaalde manier over je praten. Dat blijkt maar weer wanneer Johnny de Mol zijn mening geeft over zijn bloedeigen nichtje Noa Vahle. 

Spannendste tv-strijd ooit is eindelijk losgebarsten: De Slimste Mens is in groot gevaar

Zelden was het zó close tussen twee zéér goed bekeken tv-programma's. Toch moeten de makers van de Slimste Mens zich zorgen gaan maken...

Anna Nooshin smeert vooral haar voorgevel goed in tijdens heet stranddagje (video!)

Anna Nooshin smeert zichzelf helemaal in op een hete zomerse dag. De twee grote vriendinnen van Anna krijgen dan ook veel aandacht!

Tooske Ragas deelt zeldzame privé-kiekjes van zichzelf als piepjong modelletje (foto’s!)

Tooske Ragas heeft haar volgers verrast met zeldzame privékiekjes uit haar jongere dagen: Bijzondere beelden uit haar jonge modellentijd

Schaatssters Pien Hersman en Robin Groot laten hun strakke troeven zien tijdens dansje in superkort topje (video!)

Pien Hersman en Robin Groot weten iedereen te verrassen door in piepkleine outfits een leuke video op te nemen!

Hélène Hendriks en Jip van den Bos verwennen samen een enorme geluksvogel tijdens De Oranjezomer (foto!)

Hélène Hendriks en Jip van den Bos zijn op slag verliefd geworden tijdens De Oranjezomer. Wie is de gelukkige?
Klaas Dijkhoff

Profiel

Geboortedatum: 13 januari 1981
Sterrenbeeld: Steenbok
Afkomst: Soltau, Duitsland
Ouders: (vader) henricus marikus cornelis dijkhoff, (moeder) petronella dominicus maria thijssen
Relatie: Ja met Anouk van den Berk
Kinderen: Amber en Linde
Beroep: Politicus
Opleiding: Rechten aan de Universiteit van Tilburg
Instagram: De Instagram van Klaas is @klaasdijkhoff

Foto's

Klaas Dijkhoff
Klaas Dijkhoff