Jan Paternotte

Politicus Jan Paternotte

Jan Maarten Paternotte, geboren op 26 februari 1984 in 's-Hertogenbosch, is een Nederlands politicus namens D66. Hij groeide op in Hurwenen, Maarssen en Groenekan. Paternotte studeerde internationale betrekkingen aan de Universiteit van Amsterdam en Europees Recht aan de Amsterdam Law School. Hij was voorzitter van de Jonge Democraten en gemeenteraadslid in Amsterdam, waar hij in 2010 tot beste raadslid van Nederland werd verkozen. Sinds 2017 is hij lid van de Tweede Kamer. Van 11 januari 2022 tot 5 december 2023 was hij fractievoorzitter van D66. Paternotte is bekend om zijn voorstellen over luchtvaart, integratiebeleid, hoger onderwijs en medische ethiek.

Jan Paternotte relatie, getrouwd en kinderen

Jan Paternotte heeft een relatie met voormalig D66-raadslid Lise-Lotte Kerkhof, met wie hij getrouwd is in Las Vegas. Samen hebben zij twee dochters, waarvan de namen niet bekend zijn. In 2013 verliet Lise-Lotte Kerkhof de gemeenteraad, waar zij woordvoerder zorg en welzijn was en zich sterk maakte voor de rechten van minderheden. “Het was een moeilijke keuze tussen twee grote liefdes: de liefde voor Leiden en die voor mijn man Jan Paternotte. Hij is namelijk fractievoorzitter van D66 in Amsterdam. Na drie jaar willen we heel graag samenwonen. Eén van ons moest hiervoor zijn zetel opgeven”, aldus Lise-Lotte Kerkhof.

Jan Paternotte stage bij Erik Mouthaan

In de winter van 2008 liep Jan Paternotte stage op het kantoor van RTL Nieuws-correspondent Erik Mouthaan in New York. De Nederlandse politicus koos bewust voor deze stage vanwege zijn grote belangstelling voor de Amerikaanse politiek. "Hij kan alle presidenten van voor naar achter noemen, inclusief jaartallen," aldus Erik Mouthaan. Toch twijfelde Mouthaan of Paternotte voldoende journalistieke interesse had, aangezien hij meer geïnteresseerd leek in politiek. Erik Moutthaan: "Dan wilde hij weten wat ik vond van de opstelling van de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, terwijl ik alleen maar dacht: heb je die quote in beeld?".

Nieuws

Rico Verhoeven vluchtte op ochtend na huwelijksaanzoek snel weg uit bed bij Naomy van Beem (video!)

Rico Verhoeven heeft een hele grote slag geslagen op de Malediven; hij vroeg zijn vriendin ten huwelijk. De ochtend erna sloeg Rico echter alweer vroeg op de vlucht uit bed bij zijn verloofde Naomy...

Hélène Hendriks scoort historisch laag met De Oranjezomer: deze twee enorme problemen zitten haar dwars

'Tina Nijkamp slaat alarm: Catastrofale kijkcijfers voor De Oranjezomer met Hélène Hendriks!'

Hélène Hendriks gebruikt haar mond voor leuk kunstje met de dikke sigaar van Jack van Gelder (foto!)

Hélène Hendriks maakt wat mee achter de schermen bij De Oranjezomer! Zo legt ze de enorme sigaar van Jack van Gelder met gemak op haar lippen...

Geraldine Kemper heeft geen enkel topje meegenomen op vakantie (video!)

Geraldine Kemper heeft even een leuke video van haar vakantie gedeeld. En wat blijkt? Ze is al haar bikinitopjes thuis vergeten. 

Joy Beune gaat diep door haar knieën naast ploeggenoot en laat alles filmen (video!)

Schaatsster Joy Beune heeft een nieuwe video gedeeld met haar volgers, waarbij ze wel erg diep door haar knieën gaat. 

Schaatsster Femke Kok toont haar strakke vormen tijdens zonnig trainingskamp (foto’s!)

Femke Kok heeft weer een nieuwe reeks foto's online gezet en haar volgers smullen daar natuurlijk intens van. Kijk maar mee!

Schaatsster Pien Hersman ritst haar fietspakje helemaal open en toont resultaat met slaapkamerkiekje (foto!)

Pien Hersman heeft even een prachtige foto online gezet en daar genieten al haar volgers nu al intens van. 

Noa Vahle en Hélène Hendriks vertellen over inhoud bh: ‘Er zitten kipfiletjes in’

Hélène Hendriks had Olympisch atleet Gregory Sedoc te gast tijdens haar uitzending van De Oranjezomer en dat werd flink bijzonder. 
Jan Paternotte

Profiel

Geboortedatum: 26 februari 1984
Sterrenbeeld: Vissen
Ouders: (vader) Peter Paternotte, (moeder) Arga van der Flier.
Afkomst: ‘s-Hertogenbosch, Nederland
Relatie: Ja met Lise-Lotte Kerkhof
Beroep: Politicus
Opleiding: internationale betrekkingen aan de Universiteit van Amsterdam en Europees Recht aan de Amsterdam Law School.
Instagram: De Instagram van Jan is @janpaternotte

Foto's

Jan Paternotte
Jan Paternotte