Hugo de Jonge

Politicus Hugo de Jonge

Hugo Mattheüs de Jonge (Bruinisse, 26 september 1977) is een Nederlandse politicus van het Christen-Democratisch Appèl (CDA). Sinds 10 januari 2022 is hij minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening en vanaf 5 september 2023 ook minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties in het kabinet-Rutte IV. Van 2017 tot 2022 was hij vicepremier en minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, waar hij verantwoordelijk was voor de bestrijding van de coronapandemie in Nederland. De Jonge begon zijn carrière als leerkracht en bekleedde verschillende beleidsfuncties voordat hij wethouder werd in Rotterdam. Hij staat bekend om zijn actieve publieke rol en initiatieven in de zorg en huisvesting.

Hugo de Jonge relatie, getrouwd en kinderen

Hugo de Jonge is getrouwd met Mireille de Jonge, die in Libanon geboren is en geadopteerd werd. Samen hebben zij twee kinderen, dochter Sarah en zoon Ismaël. Hugo en Mireille leerden elkaar kennen op dezelfde middelbare school en het was liefde op het eerste gezicht. In hun examenjaar van de havo kregen ze een relatie. Mireille heeft al lange tijd de wens om haar geboorteland Libanon met het gezin te bezoeken. Ze zijn er nog nooit geweest en ze wil graag Beiroet een keer van dichtbij zien.

Hugo de Jonge coronabestrijding en mondkapjesdeal

Tijdens zijn ministerschap was Hugo de Jonge verantwoordelijk voor de bestrijding van het coronavirus. Samen met minister-president Mark Rutte gaf hij regelmatig persconferenties. Hij voerde het coronatoegangsbewijs in, waarbij alleen gevaccineerden, getesten of recentelijk genezen personen toegang kregen tot bepaalde activiteiten. Later kreeg De Jonge veel kritiek vanwege zijn betrokkenheid bij de mondkapjesaffaire. Sywert van Lienden en zijn compagnons beweerden dat hun non-profitorganisatie Stichting Hulptroepen Alliantie mondkapjes tegen kostprijs verkocht aan zorginstellingen en het ministerie. In werkelijkheid maakten zij miljoenenwinsten. De Jonge zou persoonlijk hebben bijgedragen aan het contact tussen een topambtenaar en Van Lienden. Dit terwijl hij in juni 2021 in een gesprek met verslaggever Fons Lambie had aangegeven niet te hebben aangedrongen op of betrokken te zijn bij een deal met Sywert van Lienden.

Nieuws

Hugo de Jonge zwaait af in gezelschap van harig beest en mooie dochter (foto’s!)

Hugo de Jonge laat weten dat hij bezig is met zijn afscheidsspeech en laat dan een foto zien met prachtige dochter!

Hoe is het nu met gebarentolk Irma Sluis?

De corona-periode was natuurlijk geen leuke tijd, maar tóch hadden we altijd één lichtpuntje om naar uit te kijken. Waar is gebarentolk Irma Sluis gebleven, nu we bijna corona-vrij zijn?

ZIEN: René van der Gijp rent weg voor Hugo de Jonge

René van der Gijp is een van de BNérs die wordt geïmiteerd in de nieuwe aflevering van de TV Kantine. Maar of de echte René erom kan lachen..

De andere kant van Marieke van de Zilver

Marieke van de Zilver laat een opvallende andere kant zien. Maar waar kennen we deze lieve corona journalist van?

Wat is er aan de hand met ‘hysterische’ Eva Jinek?

Eva Jinek staat onder hoogspanning de laatste tijd. Na een (te?) fel interview met Hugo de Jonge en een keiharde reactie op zwangerschapsgeruchten lijkt de sfeer aan haar talkshowtafel soms ver te zoeken. Dat is ook de kijker opgevallen...

Hugo de Jonge neemt dochter mee naar werk

Word jij ook dagelijks gestoord door je kinderen tijdens het thuiswerken? Hugo de Jonge heeft het nóg erger: zelfs op zijn werk kan hij niet aan z'n eigen koters ontsnappen!

Mannenzaken.nl blijft open, ondanks nieuwe corona maatregelen!

Helaas, de corona maatregelen worden weer verder aangescherpt. Gezien het maatschappelijk belang heeft Mannenzaken.nl echter een ontheffing gekregen. Wij mogen op onze website nog steeds meer dan drie bezoekers ontvangen!
Hugo de Jonge

Profiel

Geboortedatum: 26 september 1977
Sterrenbeeld: Weegschaal
Afkomst: Bruinisse, Nederland
Relatie: Ja met Mireille de Jonge
Kinderen: (dochter) Sarah en (zoon) Ismaël
Beroep: Politicus
Opleiding: Opleiding tot leraar in het basisonderwijs aan de Ichthus Hogeschool in Rotterdam
Opleidingsniveau: Havo
Instagram: De Instagram van Hugo is @hugodejonge

Foto's

Hugo de Jonge
Hugo de Jonge