Henri Bontenbal

Politicus Henri Bontenbal

Henri Bontenbal (Rotterdam, 10 november 1982) is een Nederlands politicus van het Christen-Democratisch Appèl (CDA). Geboren in een bevindelijk-gereformeerd gezin in Rotterdam, studeerde hij natuurkunde aan de Universiteit Leiden. Bontenbal werkte in duurzaamheid en energiebeleid, onder andere bij Stedin en als zelfstandig adviseur. Hij trad in 2021 toe tot de Tweede Kamer, waar hij zich richtte op klimaat, energie, en digitale zaken. In augustus 2023 werd hij partijleider van het CDA en sinds 5 september 2023 is hij fractievoorzitter in de Tweede Kamer.

Henri Bontenbal relatie, getrouwd en kinderen

Henri Bontenbal is getrouwd met Hanneke, met wie hij twee zoons heeft. De namen van hun zoons zijn niet bekend. Hanneke werkt als verloskundige en echoscopist bij een verloskundige praktijk in Charlois, Rotterdam. Het gezin woont in Rotterdam, de stad waar Henri is geboren. Henri ontmoette zijn grote liefde bij de christelijke studentenvereniging en trouwde met Hanneke toen hij 23 jaar oud was. Henri heeft aangegeven dat hij zijn huidige werk niet zou kunnen doen zonder haar steun en noemt haar zijn lot uit de loterij.

Henri Bontenbal 'extremen brengen ongeluk'

Henri Bontenbal stelt dat extreme situaties, zoals extreme armoede of extreme rijkdom, nooit tot geluk leiden. Hij erkent zijn bevoorrechte positie, aangezien zowel hij als zijn vrouw een goede opleiding hebben genoten en beiden een baan hebben. Henri komt uit een groot gezin van acht kinderen, dat moest rondkomen van één inkomen, wat volgens hem leidde tot een zekere mate van matigheid. Oprechtheid vindt hij erg belangrijk en hij streeft ernaar dit ook in de politiek na te leven. Hij erkent echter dat dit niet altijd makkelijk is, aangezien de politiek soms een giftige omgeving kan zijn.

Nieuws

Jada Borsato deelt zomerse foto met doorschijnende broek en omhoog kruipend truitje

Jada Borsato is helemaal klaar voor de zomer en laat de rest van Nederland meegenieten van haar heerlijke zomerse outfit. Ze heeft een prachtige doorschijnende broek aan en een piepklein topje!

Rico Verhoeven sleurt vriendin Naomy van Beem mee de natuur in en geniet er keihard van (foto’s)

Rico Verhoeven weet zijn vriendin Naomy van Beem mee te nemen in de natuur en hij geniet hier overduidelijk van!

Puck Moonen verpest foto van perfecte cappuccino met enorme modeflater (zien!)

Onze wielrenster Puck Moonen verbaasd iedereen met deze slechte keuze. De perfect gemaakte cappuccino kan de foto zelfs niet meer redden!

Davina Michelle probeert nieuwe standjes uit met vrouw: bekijk de privé video!

Davina Michelle heeft een keer zin in iets nieuws. Dus ze probeert allerlei verschillende standjes met een andere vrouw! Bekijk nu de privé video.

Influencer Juultje Tieleman laat haar kanonnen bijna ontsnappen op zomerse foto

Juultje Tieleman heeft erg zin in de zomer. Ze deelt dan ook een foto wanneer haar kanonnen niet meer goed in haar topje zitten!

Niets is wat het lijkt: Wie is de Mol-seizoen met onbekenden bevat stiekem tóch een bekende Nederlander!

Het nieuwe Wie is de Mol-seizoen zal dit jaar met onbekende Nederlanders zijn. Maar dan zien we tóch wel een bekende Nederlander ertussen zitten!

Gravinfluencer Eloise van Oranje laat volgers met volle teugen genieten van prachtig figuur (foto’s!)

Eloise van Oranje deelt privé beelden van haar prachtige vormen en daar kan je ook alleen maar van genieten!

Sylvia Geersen filmt zichzelf tijdens riskant ritje en de reacties zijn niet mals (video!)

Sylvia Geersen laat zich van haar stoute kant zien door het filmen van een riskant ritje. Weet ze wel waar ze mee bezig is?!
Henri Bontenbal

Profiel

Geboortedatum: 10 november 1982
Sterrenbeeld: Schorpioen
Afkomst: Rotterdam, Nederland
Woonplaats: Rotterdam, Nederland
Relatie: Ja met Hanneke
Kinderen: Twee zonen (namen onbekend)
Beroep: Fractievoorzitter voor CDA
Opleiding: Natuurkunde aan de Universiteit Leiden
Instagram: De Instagram van Henri is @henribontenbal

Foto's

Henri Bontenbal
Henri Bontenbal