Bram Vermeulen

Journalist Bram Vermeulen

Bram Vermeulen, geboren op 2 augustus 1974 in Wamel, is een Nederlandse journalist met een rijke ervaring in het buitenland. Hij diende als correspondent in Zuidelijk Afrika voor NRC Handelsblad, NOS Journaal, VRT en Radio Nederland Wereldomroep gedurende zeven jaar. Later was hij vijf jaar lang correspondent in Turkije voordat hij terugkeerde naar Zuid-Afrika. Zijn werk omvatte het verslaan van belangrijke gebeurtenissen zoals de Zimbabwaanse presidentsverkiezingen van 2008. Vermeulen heeft ook documentaires gemaakt, waaronder "In Turkije" en "Langs de grenzen van Turkije". Hij ontving de Dick Scherpenzeel Prijs in 2012 en werd uitgeroepen tot Journalist van het Jaar in 2008.

Bram Vermeulen relatie, getrouwd en kinderen

Bram Vermeulen had een relatie met een Zuid-Afrikaanse vrouw, met wie hij een dochter kreeg in Kaapstad. De namen van zijn partner en dochter zijn echter niet bekend. Later verhuisde zijn partner met hem mee naar Turkije, toen hij naar Istanbul werd overgeplaatst. Echter, zij voelde zich daar helemaal niet op haar plek, waardoor ze na slechts een jaar terugkeerde naar Zuid-Afrika. Dit leidde uiteindelijk tot het einde van hun relatie.

Bram Vermeulen is gestopt als buitenlandcorrespondent

Na 20 jaar als buitenlandcorrespondent in zowel Zuid-Afrika als Turkije te hebben gewerkt, verlegde journalist Bram Vermeulen zijn focus. Hij richtte zich op het tv-programma Frontlinie, waarin hij diepgaande, narratieve en onthullende buitenlandjournalistiek bedrijft. Hoewel Vermeulen zijn correspondentschap beëindigde, stopte hij niet met reizen. Met het tv-programma Frontlinie reist hij naar verschillende landen om daarover verslag te doen. Frontlinie wordt uitgezonden op NPO en omvat afleveringen in diverse landen, zoals Irak, waar hij meer te weten komt over de verhalen van gevluchte Iraniërs en ziet hoe de oppositie met gevaar voor eigen leven probeert te strijden tegen de onderdrukking van het regime in Iran, of Groenland, waar Bram Vermeulen ontdekt dat klimaatverandering positieve effecten heeft. Elke uitzending richt zich dus op een andere kwestie die zich ergens op de wereld afspeelt.

Nieuws

Beeldschone scheidsrechter Shona Shukrula (32) fluit binnenkort wedstrijden in betaald voetbal (in dezelfde competitie als haar man!)

Shona Shukrula (32) wordt de eerste vrouwelijke scheidsrechter in het Nederlandse betaalde voetbal. De beeldschone scheids floot al eerder in de Tweede Divisie, maar mag nu aan het betaalde voetbal beginnen. Wie ze op die velden tegen kan komen? Niemand minder dan haar eigen man!

PSV’er Joey Veerman hoopt dat zijn vriendin deze stiekeme video van Ibiza-trip niet te zien krijgt

PSV-speler Joey Veerman heeft wat uit te leggen aan zijn vriendin. De middenvelder kon zijn handen namelijk niet thuishouden tijdens het kampioensfeestje op Ibiza..

Jutta Leerdam verwent haar razend knappe zus Merel tijdens dagje uit (video)

Jutta Leerdam is een echt familiemens. Ze heeft vooral een zwak voor haar beeldschone zusjes. Vandaag is Merel Leerdam de gelukkige - ze wordt flink in de watten gelegd door haar beroemde zus!

Suzanne Schulting laat zich van onderkant filmen tijdens diepgaande workout (video’s)

Suzanne Schulting is hard aan het sporten voor het herstel en geeft een mooi beeld van de onderkant aan ons!

Max Verstappen heeft geen oog voor zeer luchtig geklede Kelly Piquet (foto’s)

Max Verstappen heeft het iets te druk met zijn eigen carrière. Hij let daardoor totaal niet op zijn vriendin die hier wel erg luchtig gekleed is!

Atlete Lieke Klaver gaat diep met korte stootjes in strak sportpakje (video’s!)

Lieke Klaver weet alle aandacht te trekken wanneer ze hartstikke diep naar beneden zakt in een heerlijke outfit!

Katja Schuurman ontwerpt spannende setjes en gebruikt eigen kanonnen voor promotie (foto’s)

Katja Schuurman ontwerpt tegenwoordig ook spicy onderkleding, en kiest ervoor om de mooiste setjes zelf aan te prijzen!

Dit is het recordbrekende kijkcijfergeheim achter De Oranjezomer met Hélène Hendriks (foto’s)

Hélène Hendriks breekt het kijkcijferrecord met de eerste aflevering van De Oranjezomer dit jaar. Waar dat aan ligt? Experts wijzen op dit detail!
Bram Vermeulen

Profiel

Geboortedatum: 2 augustus 1974
Geboorteplaats: Wamel
Sterrenbeeld: Leeuw
Relatie: Vrijgezel
Beroep: Journalist
Opleiding: journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg en Internationale Betrekkingen aan de Universiteit van Amsterdam

Foto's

Bram Vermeulen
Bram Vermeulen