Thomas Acda

Artiest Thomas Acda

Thomas Acda, geboren op 6 maart 1967 in Amsterdam, is een veelzijdige Nederlandse cabaretier, acteur, schrijver en zanger, vooral bekend van het duo Acda en De Munnik. Opgegroeid in De Rijp, studeerde hij aan de Kleinkunstacademie waar hij Paul de Munnik ontmoette. Samen kregen ze de Pisuisse-prijs in 1993. Naast hun succesvolle samenwerking in theater en muziek, acteerde Acda in films zoals "All Stars" en "Alles is Liefde", waarvoor hij een Rembrandt won. In 2015 debuteerde hij als schrijver met "Onderweg met Roadie". Na een succesvolle solocarrière, herenigde Acda zich in 2023 met Paul de Munnik als duo.

Thomas Acda relatie, getrouwd en kinderen

Thomas Acda was eerst getrouwd met Joanneke Meester tot 2006. Daarna kreeg hij een relatie met Esmé Wekker, met wie hij in 2013 trouwde. Uit zijn huwelijk met Joanneke Meester heeft hij een zoon, Finn-Paul. Met Esmé Wekker heeft hij een dochter, Lucia Maria. Thomas moest veel moeite doen om een relatie met Esmé te krijgen, maar is nu erg gelukkig met haar. Volgens Thomas is ze een goed mens en erg eerlijk.

Thomas Acda acteerwerk

Naast zijn bekendheid in de muziek, heeft Thomas Acda ook diverse acteerrollen in films en series op zijn naam staan. Veel mensen kennen hem van de film "Alles is Liefde", waarin hij de rol van Ted speelt, de man van Klaasje, de beste vriendin van de hoofdpersoon, vertolkt door Wendy van Dijk. Een andere belangrijke rol had hij in de televisieserie "Flikken Maastricht", waarin Thomas Acda de slechterik Daan de Vos speelt. Bovendien heeft zijn veelzijdigheid en talent hem geliefd gemaakt bij een breed publiek.

Nieuws

Davina Michelle laat de boel flink schudden in achtertuintje (video!)

Davina Michelle laat maar weer eens goed zien waarom ze een van de meest geliefde artiesten van Nederland is met deze video!

Jake Paul mag zichzelf gelukkig man noemen bij foto van Jutta Leerdam in ‘doorzichtig’ jurkje (foto’s!)

Jutta Leerdam loopt Jake Paul weer helemaal lekker te maken met een outfit waar iedereen van zou smelten. De Amerikaanse YouTuber en bokser moet er dan ook wel op reageren.

Maan de Steenwinkel schudt met haar achterste in leren pakje (video!)

Maan de Steenwinkel is weer terug van weggeweest. Niet alleen heeft ze nieuwe muziek, maar ook een hele nieuwe look!

Proost: Hélène Hendriks staat ineens met biertje achter de bar bij Vandaag Inside (foto!)

Hélène Hendriks weet voor de verandering een andere plek in de studio van Vandaag Inside in te nemen, namelijk achter de bar!

Nina Warink deelt dampende foto na bloedheet rondje in strak sportpakje (foto!)

Nina Warrink heeft een ontzettend mooie nieuwe foto van zichzelf online gezet en die zorgt er natuurlijk voor dat de influencer weer aanbeden wordt door al haar fans.

Monica Geuze lacht zich rot terwijl vriend Kaj Gorgels bijna verdrinkt (video!)

Tijdens hun vakantie gaat Kaj Gorgels kopje onder in de zee. Monica Geuze kan er alleen maar om lachen.

In gehulde Roxy Dekker deelt heerlijke vakantiekiekjes vanaf zonnig bootje (foto’s!)

Roxy Dekker deelt een reeks aan vakantiefoto's en laat zichzelf helemaal zien terwijl ze op een bootje ligt! 

Katja Schuurman ontwerpt eigen spannende setjes en test ze zelf uit; dat levert deze heerlijke beelden op!

Katje Schuurman heeft een eigen lijn aan pittige setjes. Ze vind het dan ook leuk om ze zelf aan te doen en dat zorgt voor prachtige foto's!
Thomas Acda

Profiel

Geboortedatum: 6 maart 1967
Sterrenbeeld: Vissen
Ouders: (vader) Dirk Acda, (moeder) Geertruida Mathilde Petronella Acda-van Zoelen
Afkomst: Amsterdam, Nederland
Relatie: Ja met Esmé Wekker
Beroep: Zanger
Opleiding: Kleinkunstacademie
Instagram: De Instagram van Thomas is @acdathomas

Foto's

Thomas Acda
Thomas Acda