Armin van Buuren

Artiest Armin van Buuren

Armin van Buuren, geboren op 25 december 1976 in Leiden, Nederland, is een toonaangevende Nederlandse diskjockey en muziekproducent. Zijn jeugd in Koudekerk aan den Rijn voedde zijn passie voor muziek, terwijl zijn vaders eclectische smaak hem inspireerde. Op veertienjarige leeftijd begon hij met muziekproductie en ontwikkelde al snel een voorliefde voor mixen. Van Buuren veroverde de elektronische muziekscene met zijn radioprogramma "A State of Trance" en werd herhaaldelijk uitgeroepen tot de nummer één DJ ter wereld volgens DJ Magazine. Zijn veelgeprezen optredens en innovatieve producties hebben hem een iconische status bezorgd. Armin van Buuren blijft een legendarische kracht in de dancewereld.

Armin van Buuren relatie, getrouwd en kinderen

Armin van Buuren is getrouwd met Erika van Thiel en samen hebben ze een dochter genaamd Fenna en een zoon genaamd Remy. Naast haar rol als Armin van Buuren's echtgenote, vervult Erika van Thiel ook de functie van zijn manager. Ze is verantwoordelijk voor zijn agenda, boekingen en andere zakelijke zaken, waarbij ze er ook voor zorgt dat Armin van Buuren voldoende tijd vrijmaakt voor zijn gezin. Het gezin woont samen in Leiden.

Armin van Buuren psychische problemen

Het leven van Armin van Buuren kent niet alleen hoogtepunten, zo onthult de Nederlandse artiest. De DJ worstelde met psychische problemen, toegegeven in een openhartige bekentenis. Van Buuren erkent dat hij te veel bezig was met het behagen van anderen, ten koste van zichzelf, wat hem bijna tot een burn-out bracht. Hij wijst op het tragische verlies van Avicii, die worstelde met zijn leven en angst voor het podium. "Een hoop jongens in de dance-industrie zitten met zichzelf in de knoop. Je merkt wel dat steeds meer mensen erover praten. Maar er is eigenlijk niets eenzamers dan in je eentje de hele wereld over toeren’, aldus Armin van Buuren.

Nieuws

Armin van Buuren bedenkt grootste hit van het jaar tijdens ontbijt (video)

Armin van Buuren verrast vriend en vijand: de grootste hit van het jaar ontstaat niet in een luxe studio, maar aan de keukentafel.

Davina Michelle doet activiteit op avontuurlijke foto

Davina Michelle zoekt graag de grens op, letterlijk. De stoere zangeres houdt namelijk wel van een spannend avontuur tijdens haar vakantie.

Gwen van Poorten duikt op bij ‘Beste DJ ter wereld’-verkiezing!

Het Britse DJ Mag maakt elk jaar een Top 100 van de beste DJ's ter wereld. Die staat vaak niet alleen vol met Nederlandse DJ's, maar dit jaar werd er ook een Nederlandse presentatrice bij het feestje betrokken!

Luister Armin van Buurens eerste track van 2020

Koningsdag komt eraan, en Armin ontwaakt. Al klinkt het verdacht veel op iets wat uit Martin Garrix' koker zou komen...

Televizier-Ring 2019: wie pakt hem?

Alles wat je moeten weten over het Televizier-ring gala, gepresenteerd door Dionne Stax, vanavond!
Armin van Buuren

Profiel

Geboortedatum: 25 december 1976
Lengte: 1,88 meter
Sterrenbeeld: Steenbok
Geboorteplaats: Leiden, Nederland
Woonplaats: Leiden
Relatie: Ja met Erika van Thiel
Kinderen: (dochter) Fenna en (zoon) Remy
Beroep: Artiest, DJ
Instagram: De Instagram van Armin is @arminvanbuuren

Foto's

Armin van Buuren
Armin van Buuren