Martijn Lakemeier

Acteur Martijn Lakemeier

Martijn Lakemeier, geboren in Zwijndrecht, brak door met zijn hoofdrol in "Oorlogswinter" (2008), waarvoor hij op vijftienjarige leeftijd een Rembrandt Award en een Gouden Kalf won. Hij schitterde in diverse Nederlandse films en series, zoals "Lover of Loser" (2009), "Sonny Boy" (2010), en "Hollands Hoop" (2014-2020). In 2020 speelde hij de hoofdrol in "De Oost" en vertolkte later Koning Willem-Alexander in "Maxima". Lakemeier, na omzwervingen door Zwijndrecht, Amsterdam en Rotterdam, blijft een veelzijdig talent in de Nederlandse entertainmentindustrie.

Martijn Lakemeier relatie

Martijn Lakemeier heeft een relatie met de Argentijnse actrice Delfina Chaves, die hij leerde kennen tijdens de opnames van de serie "Máxima". In de serie vertolkt Chaves de rol van koningin Máxima, terwijl Lakemeier koning Willem-Alexander speelt. "Tijdens het werken hadden we altijd veel plezier" aldus Chaves, die benadrukt dat ze een sterke chemie deelden op de set, wat heeft bijgedragen aan hun relatie.

Martijn Lakemeier Oorlogswinter

Martijn Lakemeier maakte zijn filmdebuut in de hoofdrol van "Oorlogswinter", gebaseerd op het gelijknamige boek van Jan Terlouw en geregisseerd door Martin Koolhoven. De film speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog en volgt de jonge Michiel van Beusekom, gespeeld door Lakemeier, die betrokken raakt bij het verzet. Wanneer Michiel een neergestorte Britse piloot vindt, wordt hij geconfronteerd met morele dilemma's en moet hij zijn eigen veiligheid op het spel zetten. De film was een groot succes en trok bijna een miljoen bioscoopbezoekers. Lakemeier ontving lof voor zijn vertolking en won verschillende prijzen, waaronder een Gouden Kalf voor beste acteur.

Nieuws

Yvonne Coldeweijer: Rokkenjagende ‘Videoland-Willem Alexander’ zette vriendin opzij voor ‘Máxima’

Binnenkort is er een nieuwe Videoland-serie te zien over het koninklijke koppel. De acteur en actrice die Willem-Alexander en Maxima spelen, zijn op de set verliefd op elkaar geworden. Deze gebeurtenis heeft volgens Yvonne Coldeweijer echter nare gevolgen voor de jeugdliefde van deze 'Willem-Alexander'...
Martijn Lakemeier

Profiel

Geboortedatum: 17 september 1993
Sterrenbeeld: Maagd
Afkomst: Zwijndrecht, Nederland
Woonplaats: Rotterdam
Relatie: Ja met Delfina Chaves
Beroep: Acteur
Opleidingsniveau: Havo
Instagram: De Instagram van Anouk is @anouksmulders

Foto's

Martijn Lakemeier
Martijn Lakemeier