Iris van Lunenburg

Iris van Lunenburg

Profiel

Afkomst: Iris van Lunenburg is van Haïtiaanse afkomst
Woonplaats: Amsterdam
Relatie: Ja met Pieter van der Wielen
Beroep: Presentatrice
Opleiding: Bestuurskunde en Rechtsgeleerdheid (niet afgemaakt)
Instagram: De Instagram van Iris is @irisvanlunenburg

Foto's

Iris van Lunenburg
Iris van Lunenburg

Presentatrice Iris van Lunenburg

Iris van Lunenburg werd geboren in Haïti, maar groeide op als geadopteerd kind in een wit gezin. Ze volgde twee studies, namelijk Bestuurskunde en Rechtsgeleerdheid, maar helaas lukte het haar niet om deze af te ronden. In plaats daarvan volgde ze een opleiding aan de BKB Academie en de BNN University (Media Academie Hilversum), die ze succesvol afrondde. Tegenwoordig staat ze bekend als een spontane en getalenteerde presentatrice van het NPO 3-programma 'Iris onderzoekt' en als verslaggever van programma's zoals Jan Rijdt Rond, Iris in Ivoorkust en Iris test. Daarnaast is Iris van Lunenburg bekend als columnist voor de krant Metro en Quote.

Iris van Lunenburg relatie, getrouwd en kinderen

Momenteel heeft Iris van Lunenburg een relatie met Pieter van der Wielen, een bekende naam in de mediawereld. Pieter van der Wielen is een Nederlandse journalist en presentator voor zowel radio als televisie. Hij is onder meer bekend van zijn optredens in televisieprogramma's zoals 'Dat kan beter' en 'Voorbij Kopenhagen'. De twee ontmoetten elkaar op een teamuitje georganiseerd door hun gezamenlijke managementbureau.

Iris van Lunenburg Expeditie Robinson

In 2023 nam Iris van Lunenburg deel aan Expeditie Robinson tijdens het 23e reguliere seizoen van het programma. Het was geen groot succes voor haar, aangezien ze al in de eerste aflevering werd weggestemd door Krista Arriëns en Willem Voogd. Overigens won diezelfde Willem Voogd uiteindelijk het seizoen van het programma.

Nieuws

Video: Iris van Lunenburg maakt zichzelf in één klap meest besproken deelnemer bij Expeditie Robinson

Iris van Lunenburg zet zichzelf niet erg goed neer bij de kijkers van Expeditie Robinson. De presentatrice maakt zichzelf door dit fragment de meest besproken deelnemer..