House of the Dragon

Profiel

Eerste uitzending: 2022
Zender: HBO Max
Spin off van: Game of Thrones (2011-2019)
 
Regisseur: Clare Kilner 
Productiebedrijf:
Sword

 

Foto's

House of the Dragon HOTD
House of the Dragon HOTD
House of the Dragon HOTD

House of the Dragon

Game of Thrones staat bekend als één van de meest succesvolle series ooit. Het finaleseizoen had meer dan 100 miljoen kijkers, aldus uitzender HBO. De populariteit voor de serie maakt dat een spinoff slechts een kwestie van tijd leek. Drie jaar na de laatste aflevering van de serie is het dan zover, HBO komt met een nieuwe show. House of the Dragon speelt zich zo’n 200 jaar voor Game of Thrones af. De serie draait om Huis Targaryen, dat eeuwenlang de troon bezette. Bij het begin van Game of Thrones is Robert van Huis Baratheon koning en zijn de enige twee levende Targaryens gevlucht naar Essos. Ergens is het dus mis gegaan voor Huis Targaryen. Deze val van Huis Targaryen staat centraal in de nieuwe serie House of the Dragon. Het verhaal is gebaseerd op het book Fire & Blood van George R.R. Martin. 

House of the Dragon cast en trailer

Omdat de gebeurtenissen in House of the Dragon zich 200 jaar voor Game of Thrones afspelen, zien we geen acteurs van die show terug in de cast van de spinoff. Desalniettemin zul je in de nieuwe cast ook bekende gezichten zien. Zo speelt Paddy Considine, bekend van onder andere comedyfilm Hot Fuzz, koning Viserys I. Zijn jongere broer Daemon wordt gespeeld door Matt Smith, die al jarenlang The Doctor in Doctor Who speelt. Uiteraard zitten er ook acteurs en actrices in die nog minder bekend zijn bij het grote publiek. Wie weet wat voor carrières er vanuit deze nieuwe show kunnen bloeien.  Bekijk HIER ook de trailer die HBO gemaakt heeft voor House of the Dragon.

House of the Dragon release date

Het eerste seizoen van House of the Dragon is te zien vanaf 21 augustus 2022. Elke zondag komt er een nieuwe aflevering beschikbaar. Seizoen 1 bestaat uit tien afleveringen. De serie is te zien op HBO Max, de streamingservice van HBO. Benieuwd of deze dienst voor jou de moeite waard is? Bekijk dan onze pagina over HBO Max, waar we je alles vertellen wat je moet weten over de streamingservice!       

Nieuws

Foto: Juultje Tieleman moet afkoelen na laatste aflevering House of the Dragon

House of the Dragon van HBO+ is een enorme wereldwijde hit. Iedereen kijkt, dus ook Juultje Tieleman. De mooie blondine is helemaal van streek vanwege de laatste aflevering, en moet dus écht even wat stoom afblazen...

Foto: Actrice Milly Alcock (House of the Dragon) lijkt sprekend op haar opvolger

Actrice Milly Alcock, van de nieuwe serie House of the Dragon, lijkt wel verdacht veel op haar opvolger. 

Foto: Beeldschone Emily Carey valt op met scènes in House of the Dragon

Emily Carey ontpopt zich tot favoriet van de fans bij House of the Dragon. Deze schitterende dame steelt op Game of Thrones-manier de show!

Dit zijn de mooiste Instagram foto’s van House of the Dragon schoonheid Milly Alcock!

Ze was volgens veel kijkers dé reden dat de eerste aflevering van House of the Dragon een succes was. Van Milly Alcock kun je eindeloos genieten, zeker van haar Instagram foto's!

Deze foto bewijst dat Milly Alcock (Rhaenyra) de mooiste actrice van House of the Dragon is

De verwachtingen van de serie waren torenhoog! Maar met de beeldschone Milly Alcock slaat House of the Dragon de spijker op zijn kop!