Henri Bontenbal

Henri Bontenbal

Profiel

Geboortedatum: 10 november 1982
Sterrenbeeld: Schorpioen
Afkomst: Rotterdam, Nederland
Woonplaats: Rotterdam, Nederland
Relatie: Ja met Hanneke
Kinderen: Twee zonen (namen onbekend)
Beroep: Fractievoorzitter voor CDA
Opleiding: Natuurkunde aan de Universiteit Leiden
Instagram: De Instagram van Henri is @henribontenbal

Foto's

Henri Bontenbal
Henri Bontenbal

Politicus Henri Bontenbal

Henri Bontenbal (Rotterdam, 10 november 1982) is een Nederlands politicus van het Christen-Democratisch Appèl (CDA). Geboren in een bevindelijk-gereformeerd gezin in Rotterdam, studeerde hij natuurkunde aan de Universiteit Leiden. Bontenbal werkte in duurzaamheid en energiebeleid, onder andere bij Stedin en als zelfstandig adviseur. Hij trad in 2021 toe tot de Tweede Kamer, waar hij zich richtte op klimaat, energie, en digitale zaken. In augustus 2023 werd hij partijleider van het CDA en sinds 5 september 2023 is hij fractievoorzitter in de Tweede Kamer.

Henri Bontenbal relatie, getrouwd en kinderen

Henri Bontenbal is getrouwd met Hanneke, met wie hij twee zoons heeft. De namen van hun zoons zijn niet bekend. Hanneke werkt als verloskundige en echoscopist bij een verloskundige praktijk in Charlois, Rotterdam. Het gezin woont in Rotterdam, de stad waar Henri is geboren. Henri ontmoette zijn grote liefde bij de christelijke studentenvereniging en trouwde met Hanneke toen hij 23 jaar oud was. Henri heeft aangegeven dat hij zijn huidige werk niet zou kunnen doen zonder haar steun en noemt haar zijn lot uit de loterij.

Henri Bontenbal 'extremen brengen ongeluk'

Henri Bontenbal stelt dat extremen, zoals extreme armoede of extreme rijkdom, vaak tot ongeluk leiden. Hij erkent zijn bevoorrechte positie, aangezien zowel hij als zijn vrouw een goede opleiding hebben genoten en beiden een baan hebben. Henri komt uit een groot gezin van acht kinderen, dat moest rondkomen van één inkomen, wat volgens hem leidde tot een zekere mate van matigheid. Oprechtheid vindt hij erg belangrijk en hij streeft ernaar dit ook in de politiek na te leven. Hij erkent echter dat dit niet altijd makkelijk is, aangezien de politiek soms een giftige omgeving kan zijn.

Nieuws

Davina Michelle laat de boel flink schudden in achtertuintje (video!)

Davina Michelle laat maar weer eens goed zien waarom ze een van de meest geliefde artiesten van Nederland is met deze video!

Jake Paul mag zichzelf gelukkig man noemen bij foto van Jutta Leerdam in ‘doorzichtig’ jurkje (foto’s!)

Jutta Leerdam loopt Jake Paul weer helemaal lekker te maken met een outfit waar iedereen van zou smelten. De Amerikaanse YouTuber en bokser moet er dan ook wel op reageren.

Maan de Steenwinkel schudt met haar achterste in leren pakje (video!)

Maan de Steenwinkel is weer terug van weggeweest. Niet alleen heeft ze nieuwe muziek, maar ook een hele nieuwe look!

Proost: Hélène Hendriks staat ineens met biertje achter de bar bij Vandaag Inside (foto!)

Hélène Hendriks weet voor de verandering een andere plek in de studio van Vandaag Inside in te nemen, namelijk achter de bar!

Nina Warink deelt dampende foto na bloedheet rondje in strak sportpakje (foto!)

Nina Warrink heeft een ontzettend mooie nieuwe foto van zichzelf online gezet en die zorgt er natuurlijk voor dat de influencer weer aanbeden wordt door al haar fans.

Monica Geuze lacht zich rot terwijl vriend Kaj Gorgels bijna verdrinkt (video!)

Tijdens hun vakantie gaat Kaj Gorgels kopje onder in de zee. Monica Geuze kan er alleen maar om lachen.

In gehulde Roxy Dekker deelt heerlijke vakantiekiekjes vanaf zonnig bootje (foto’s!)

Roxy Dekker deelt een reeks aan vakantiefoto's en laat zichzelf helemaal zien terwijl ze op een bootje ligt! 

Katja Schuurman ontwerpt eigen spannende setjes en test ze zelf uit; dat levert deze heerlijke beelden op!

Katje Schuurman heeft een eigen lijn aan pittige setjes. Ze vind het dan ook leuk om ze zelf aan te doen en dat zorgt voor prachtige foto's!