Gioya Lancee

Gioya Lancee bio

Profiel

Geboortedatum: 1 januari 1999
Geboorteplaats: Utrecht
Sterrenbeeld: Stier
Lengte: 1,81m
Relatie: Ja, met Mylan Elzink
Afkomst: Nederland
Kinderen: Nee
Beroep: Schaatster en shorttrackster
Opleiding: Pedagogische Wetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen
Instagram: De Instagram van Gioya is @gioyalancee

Foto's

Gioya Lancee sportvrouw
Gioya Lancee

Sportvrouw Gioya Lancee

Gioya Lancee carrière

Langebaanschaatster en shorttrackster Gioya Lancee werd op 1 januari 1999 geboren in Utrecht. Ze groeide op in het Gelderse Kesteren en wist op jonge leeftijd al haar passie voor het schaatsen te vinden. In 2020 eindigde ze als zesde op het Nederlands kampioenschap shorttrack, gevolgd door een zevende plaats op de Nederlandse kampioenschappen langebaanschaatsen allround in 2021. Op het Nederlands kampioenschap shorttrack van datzelfde jaar behaalde ze de vierde plaats. Tijdens het seizoen 2021/2022 was ze actief voor Team Worldstream-Corendon. In 2022 raakte Lancee geblesseerd na een val, wat resulteerde in een langdurige revalidatieperiode. Momenteel zit ze bij Team BDM-BTZ en haar specialisatie de 1500 meter.

Gioya Lancee vriend

De lange schaatsster heeft een relatie met oud-shorttracker Mylan Elzink. Ze woont samen met Mylan in Heerenveen. Hoelang het stel al samen is, is onbekend. Het is in ieder geval aannemelijk dat de twee elkaar op de schaatsbaan zijn tegengekomen.

Gioya Lancee beenbreuk

In 2017 liep Gioya Lancee bij het WK shorttrack voor junioren een dubbele beenbreuk op. Dit gebeurde in de kwartfinale van de 500 meter, waarbij ze door haar val haar kuit- en scheenbeen wist te breken. Diezelfde avond is ze nog in diezelfde plaats, Innsbruck, geopereerd. Uiteindelijk heeft Gioya hierdoor 14 maanden niet kunnen schaatsen.

Nieuws

Foto: Schaatster Gioya Lancee (25) presteert op Instagram nóg beter dan op schaatsbaan

Gioya Lancee heeft het lastig op de schaatsbaan... Maar op Instagram presteert ze in ieder geval wel goed!

Video: Schaatsster Gioya Lancee (25) laat zich van achteren bespringen

Gioya Lancee laat de hele wereld verbaast kijken naar haar mooie video's. De schaatsster weet een erg goede indruk te maken. 

Foto: Schaatsster Gioya Lancee (25) is ook naast het ijs om je vingers bij af te likken

De mooie schaatsster Gioya Lancee begint in de wereld van het schaatsen op te vallen. De leuke blondine plaatst namelijk hele goede foto's.