VI Vandaag

Mannenzaken.nl > Entertainment > TV > VI Vandaag

TV-programma VI Vandaag

Het tv-programma VI Vandaag is een dagelijkse talkshow met Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen. Hoewel er voornamelijk over voetbal gepraat wordt, komen ook ander onderwerpen als politiek, tv en andere sporten voorbij. Het programma is de opvolger van Veronica Inside, dat in 2021 definitief stopte. 

Veronica Inside heet nu VI Vandaag op SBS6 

Hoewel Veronica Vandaag pas sinds 2022 op tv is, bestond het programma in andere vorm al veel langer. Het werd voor het eerst uitgezonden in 2001, toen het programma nog Voetbal International heette – dezelfde naam als het bekende tijdschrift waar de show direct aan gekoppeld was. Later veranderde de naam en bezetting meerdere malen. Het programma heette door de jaren heen o.a. RTL Voetbal Insite, Voetbal Insite, Voetbal Inside en Veronica Inside. Het programma werd tussen 2001 en 2021 daarom altijd afgekort als VI. 

Meer van hetzelfde 

Genee, Van der Gijp en Derksen kondigden hun ’nieuwe’ programma vooraf al aan als ‘meer van hetzelfde’. Gekscherend vertelden ze dat er met de naamsverandering eigenlijk weinig verandert. De vaste opstelling blijft hetzelfde, alleen wordt er iets vaker over andere onderwerpen dan alleen voetbal gepraat. Voorheen was hun talkshow altijd slechts twee dagen per week te zien, terwijl VI Vandaag gewoon elke werkdag op tv is. Hierdoor ontkomen ze niet aan een breder scala aan onderwerpen. Zo werd er al aangekondigd dat maandag, woensdag en vrijdag de ‘vaste’ voetbaldagen zijn, en wordt er op andere dagen ook veel aandacht besteed aan wat er zoal op tv voorbijgekomen is, of aan onderwerpen die onlangs in het nieuws gekomen zijn. 

VI Vandaag gasten 

De meest ingrijpende verandering aan de lijst vaste gasten van VI Vandaag is dat vriend van de show Hans Kraay Jr. niet meer langs zal komen. Jarenlang was hij een vaste sidekick aan tafel bij Genee, Derksen en Van der Gijp, maar met de nieuwe invulling is er vooral behoefte aan input van buiten de voetbalwereld. Daarom moest het aantal voetbal-gerelateerde gasten een beetje verminderd worden. Kraay Jr. werd hiervan het slachtoffer. Johan Boskamp en Wim Kieft komen vermoedelijk wél gewoon af en toe aanschuiven. Daarnaast is er dus ook ruimte voor nieuwe gezichten. Zo is aangekondigd dat o.a. Leonie Ter Braak, Özcan Akyol, Fred Teeven, Chatilla van Grinsven, en Wouter de Vries langs zullen komen als gast van VI Vandaag.

Nieuws

Foto: Helene Hendriks wordt volledig verkeerd begrepen na optreden VI Vandaag

Hélène Hendriks heeft gereageerd op de uitspraken die ze zondag deed in het programma VI Vandaag. De beeldschone presentatrice wordt volledig verkeerd begrepen en...

Eindelijk: Hélène Hendriks trekt VI Vandaag flink uit het slop

Er is maar één iemand die ervoor zorgt dat VI Vandaag succesvol blijft: Hélène Hendriks. De presentatrice schuift aan tafel om het programma te redden. 

Foto: Pechvogel Britt Dekker vervult ondankbare taak bij VI Vandaag

Britt zit vandaag precies op het verkeerde moment bij de uitzending van VI Vandaag. De normaal zo vrolijke meid moet het over hele zware onderwerpen hebben. 

Foto: Dankbare Yvonne Coldeweijer heeft VI Vandaag keihard nodig

Yvonne Coldeweijer doet af en toe alsof ze alle roddels van Nederland eigenhandig de wereld in gooit, maar stiekem heeft ze de heren van de televisie keihard nodig. 

Hélène Hendriks moet VI Vandaag redden van zekere ondergang

VI Vandaag is eindelijk van start gegaan, maar van een dramatisch niveau. Kan Hélène Hendriks de boel nog redden?

Betrapt: Johan Derksen dolenthousiast over VI Vandaag vanwege salaris

Na de grote Akwasi-rel in Veronica Inside leek Johan Derksen helemaal geen zin meer te hebben in zijn tv-programma. Inmiddels is hij helemaal bijgedraaid, en is hij met het nieuwe VI Vandaag zelfs vaker op tv dan ooit! Wat hem tot inkeer gebracht heeft? Dat kan heel goed met zijn salaris te maken hebben. Hij had namelijk nog een paar ton 'tegoed'...
Vi Vandaag Logo

Profiel

Eerste uitzending: 2022
Presentator: Wilfred Genee
Gasten: René van der Gijp, Johan Derksen
Zender: SBS6

Foto's

Wilfred Genee VI Vandaag
Johan Derksen VI Vandaag
Rene van der Gijp VI Vandaag