RTL Boulevard

Mannenzaken.nl > Entertainment > TV > RTL Boulevard

TV-programma RTL Boulevard

RTL Boulevard is één van de langstlopende tv-programma’s van Nederland. Het showbizprogramma werd voor het eerst uitgezonden in 2001, en is sindsdien voortdurend in verschillende formats op tv geweest. Tot eind 2021 werden de uitzendingen live gemaakt vanaf het Leidseplein in het centrum van Amsterdam. Vanwege dreiging rondom de moord op Peter R. de Vries, die regelmatig als crime-deskundige aanschoof bij RTL Boulevard, werd het programma verplaatst naar een beveiligde locatie op het mediapark in Hilversum. 

Showbizz nieuws bij RTL Boulevard 

Sinds jaar en dag krijgt de Nederlandse televisiekijker dagelijks het meest recente showbizznieuws via RTL Boulevard. Het programma begon in een kleine setting met vaste presentatoren Beau van Erven Dorens en roddelkoning Albert Verlinde. Door de jaren heen is de setting en het team presentatoren steeds veranderd, maar de formule bleef altijd hetzelfde: de nieuwste roddels uit de Nederlandse en internationale entertainment in hapklare vorm aan de kijker presenteren. Tegenwoordig bestaat de cast van RTL Boulevard uit een grote groep presentatoren en deskundigen. 

RTL Boulevard presentatoren en deskundigen 

RTL Boulevard heeft een enorme groep presentatoren, experts en deskundigen die vanuit de studio of via telefoonverbinding duiding kunnen geven aan het laatste showbizznieuws. Er wordt tegenwoordig gewerkt met een viertal vaste presentatoren die elkaar gedurende de week afwisselen: Marieke Elsinga, Vivienne van den Assem, Bridget Maasland en Eddy Zoëy. Zij worden bijgestaan door een groot aantal co-hosts en deskundigen die letterlijk aanschuiven tijdens RTL Boulevard. Zij zitten aan de zijkant in stoelen, en worden desgewenst gevraagd om het nieuws dat binnen hun expertise valt te duiden. Zo neemt bijvoorbeeld voormalig hockeyster Fatima Moreira de Melo plaats als deskundige zodra er sportnieuws te bespreken valt. Modenieuws wordt besproken door Nikkie Plessen, terwijl Miljuschka Witzenhausen aanschuift als er iets over eten of gezondheid te vertellen is. 

Moord op Peter R. de Vries

In de zomer van 2021 werd er vlak na de uitzending van RTL Boulevard een aanslag gepleegd op misdaadverslaggever Peter R. de Vries. Hij werd neergeschoten in het centrum van Amsterdam terwijl hij van de studio op het Leidseplein richting zijn auto liep. De Vries overleed later aan zijn verwondingen. De moordaanslag had een enorme impact op de mediawereld, in het speciaal RTL Boulevard omdat Peter R. de Vries daar vaste deskundige was op het gebied van misdaad. Boulevard zond een aantal specials uit om hun gewaardeerde collega te eren. Uit voorzorg werd de locatie van RTL Boulevard, dat al jaren live vanuit hartje Amsterdam werd uitgezonden, voor onbepaalde tijd verplaatst naar een veilige locatie in Hilversum. 

Nieuws

Foto: Fatima Moreira de Melo geeft modeshowtje met nachtkleding

Fatima Moreira de Melo geeft via Instagram een gewaagde modeshow. Waarvoor poseert de blondine nu weer?

Vivienne van den Assem deelt deepfake-foto van zichzelf met ander lijf

Zet je schrap: het lijf van Vivienne van den Assem gaat de komende maanden flink veranderen. Gelukkig niet zo snel als de presentatrice met deze foto doet vermoeden...

Foto: Beeldschone Bridget Maasland schudt haren los

Bridget Maasland geeft online advies aan al haar volgers. Voor het weekend moet je altijd even iets speciaals doen met je huid, haren en glimlach. Dan kan je stralend het weekend in. Wat bedoelt de blondine precies?

Foto: Nikkie Plessen trekt aan veter in zomerse outfit

Nikkie Plessen heeft genoeg laarzen om vele zomers en winters door te komen. Gelukkig heeft de kleine Nikkie vroeger ook haar veterstrik diploma behaald. Althans, ze trekt wel erg hard aan de veters dit keer.

Nikkie Plessen zorgt voor explosie achter de schermen bij RTL Boulevard

Nikkie Plessen had een explosief attribuut meegenomen. Deze kwam in de studio van RTL Boulevard tot ontploffing!

Foto: Marieke Elsinga heeft staart tussen de benen

Marieke Elsinga begint na haar burn-out langzaam weer op gang te komen. Haar nieuwste teken van leven is een opvallende foto, met een staart tussen haar benen. Zou ze toch nog een beetje bang zijn voor een terugkeer?

Bridget Maasland geeft rondleiding in meest romantische kamer van haar huis

Bridget Maasland geniet enorm van een ontspannend momentje. Dit doet ze het allerliefste in de meest romantische kamer van haar huis. Na dat deze kamer een opknapbeurt heeft gehad gaat ze er vanavond even flink gebruik van maken...

Foto: Nikkie Plessen duikt op bij RTL Boulevard met enorm gat in broek

Nikkie Plessen staat te popelen om weer aan de slag te gaan bij RTL Boulevard. Maar daar gaat wat mis.
RTL Boulevard

Profiel

Eerste uitzending: 2001 
Presentatoren: Marieke Elsinga, Vivienne van den Assem, Bridget Maasland, Eddy Zoëy 
Zender: RTL 4 

Foto's

RTL Boulevard
RTL Boulevard
RTL Boulevard