NOS Studio Voetbal

Mannenzaken.nl > Entertainment > TV > NOS Studio Voetbal

TV-Programma NOS Studio Voetbal

Er is altijd wel iets rondom voetbal op televisie. Zeker in het weekend kun je de televisie haast niet aanzetten zonder een programma over de sport tegen te komen. Voor liefhebbers is dit natuurlijk volkomen logisch. Voetbal is meer dan het spelletje alleen. Voorbeschouwingen, nabeschouwingen, analyses, het begint vroeg en gaat vaak tot in de late uurtjes door. NOS Studio Voetbal is zo’n programma wat daaraan bijdraagt. Als de bal nergens in Nederland meer rolt, begint NOS Studio Voetbal net. Elke zondag is het programma te zien op NPO 1, rond 22:20. Nationaal en internationaal voetbal komt aan bod, besproken door oud-voetballers, analitici en journalisten.

NOS Studio Voetbal presentatoren

De gasten aan tafel worden door het programma heengeleid door een vaste presentator. Lange tijd werd dit gedaan door Jack van Gelder en later Tom Egbers. In 2019 werd het stokje overgedragen aan Sjoerd van Ramshorst, die sindsdien wekelijks te zien is in de show. Naast de presentator aan tafel, zijn er achter de schermen ook nog een paar belangrijke mensen aan het werk. Zo spreekt Joris van den Berg elke week de voice-over in van de samenvatting van het Eredivisieweekend, en laat Marcel van Roosmalen elke week zijn column ‘Korte Corner’ horen. Elke aflevering wordt afgesloten met een stukje over een oud-voetballer of trainer, dit doet Frank Heinen.

NOS Studio Voetbal gasten en analisten

Elke week is de samenstelling aan tafel anders. Hoewel Sjoerd van Ramshorst natuurlijk een vaste plek heeft, en Pierre van Hooijdonk ook bijna iedere week te spotten is, wisselt het voor de rest. Gezichten die vaker langs komen zijn onder andere oud-voetballer Ibrahim Affelay en voetbaltrainer John van den Brom. Daarnaast maken ook presentatoren als Kees Jansma en columnisten zoals Sjoerd Mossou regelmatig hun opwachting bij het programma. 

NOS Studio Voetbal gemist en terugkijken

Soms is er net die ene gast die je wil zien, of heeft jouw favoriete club iets gepresteerd waardoor je NOS Studio Voetbal absoluut niet wil missen. Mocht dit onverhoopt toch gebeuren, dan hoef je niet bij de pakken neer te gaan zitten. De afleveringen van NOS Studio Sport zijn namelijk allemaal terug te kijken via NPO Start. Zo hoef je niks te missen, zelfs niet als je op zondagavond écht niet kon kijken.

Nieuws

Dione de Graaff leert fijne kneepjes op de vloer van studio Olympische Spelen

Dione de Graaff is natuurlijk al jaren het gezicht van NOS Studio Sport, maar leert nu eindelijk hoe ze correct moet Wintersporten. 

Weetjes die je MOET kennen van presentatrice Rivkah op het Veld

Rivkah op het Veld is sportpresentatrice bij NOS Studio Sport. Daarmee is ze een bekend gezicht in Nederland. Toch zijn er nog een hoop weetjes die je nog niet over haar kent. 

Wie zijn toch al die vrouwelijke NOS-analisten bij Studio Europa?

Het was weer feest bij de Oranjezomer. Gijp en De Snor hadden het weer over alles behalve voetbal. Voornamelijk bespraken ze de vrouwelijke NOS-analisten bij Studio Europa.

Sportliefhebbers met eergevoel opgelet: doe de Bord Op Schoot-Quiz

Dat mannelijke brein vol nutteloze sportkennis kan eindelijk weer aan het werk!
NOS Studio Voetbal

Profiel

Eerste uitzending: 2002
Presentator: 
Sjoerd van Ramshorst
Zender: 
NPO 1

Foto's