Carice van Houten

Carice van Houten

Profiel

Geboortedatum: 5 september 1976
Sterrenbeeld: Maagd
Lengte: 168 cm
Geboorteplaats: Leiderdorp
Woonplaats: Amstelveen
Relatie: Ja, met Guy Pearce
Kinderen: Monte (zoon)
Beroep: Actrice
Instagram: De Instagram van Carice van Houten is @leavecaricealone

Foto's

Carice van Houten
Carice van Houten

Actrice Carice van Houten

Carice van Houten is geboren op 5 september 1976 in Leiderdorp. De Nederlandse actrice is enorm succesvol geworden, zowel nationaal als internationaal. Naast actrice is ze ook zangeres en ambassadeur van het WNF. Carice van Houten heeft veel grote prijzen in de wacht mogen slepen. Zo heeft ze maar liefst zes 'Rembrandt Awards' en vijf 'Gouden Kalveren'. Na haar rol in 'Zwartboek', begon voor Carice haar internationale carrière. Carice van Houten vertolkte ook de hoofdrol in de film Minoes.

Carice van Houten Minoes

Carice van Houten vertolkte de hoofdrol in de film Minoes. Hierin speelde de Nederlandse actrice met echte katten, terwijl ze hier allergisch voor is. Tijdens het werk moest ze hier dus medicatie voor nemen om allergische reacties tegen te gaan en te voorkomen. De film werd zowel nationaal als internationaal een succes. Kritici schreven vooral vol lof over Carice van Houten. Met deze film heeft Carice dan ook één van haar vijf Gouden Kalveren verdient.

Carice van Houten Extinction Rebellion A12

Carice van Houten staat volledig achter de actiegroep Extinction Rebellion. Ze dacht eerst dat dit een groep was voor 'linkse mensen die een hobby zoeken'. Toen ze tijdens een lezing alles leerde over de klimaatverandering, veranderde haar mening en kan ze er niet meer van wegkijken. Zeker nu ze een zoontje heeft, vindt ze het erg belangrijk dat de klimaatverandering serieus genomen moet worden. Carice heeft dan ook samen met andere leden van Extinction Rebellion op de A12 gezeten, om deze te blokkeren. Ze is hierbij twee keer opgepakt door de politie. Ze noemt zichzelf wel een 'brave' activist. Als de politie haar wil arresteren verzet ze zich niet en gaat ze netjes mee.

Carice van Houten relatie met Guy Pearce

Carice van Houten heeft een relatie met de Australische man Guy Pearce. Guy Pearce is geboren in Engeland en verhuisde later weer naar Australië. Guy Pearce is 18 jaar lang getrouwd geweest met Kate Mestitz. In 2015 scheidde het koppel. In datzelfde jaar leerde hij Carice van Houten kennen. één jaar later, in 2016, kregen ze samen al een zoontje genaamd Monte. Carice van Houten en Guy Pearce hebben nu dus al ongeveer een relatie van 10 jaar.

Carice van Houten vermogen

Het vermogen van Carice van Houten ligt ongeveer tussen de vier en vijf miljoen euro.

Nieuws

Video: Actrice Carice van Houten onthult haar meest walgelijke slaapkamerverhaal

Carice van Houten is zeker de moeilijkste niet. De actrice weet heel erg goed hoe ze zichzelf openlijk moet geven, bijvoorbeeld in haar podcast.

Video: Halina Reijn trekt haar jurkje open tijdens webcamsessie met Carice van Houten

Halina Reijn en Carice van Houten hebben wel een erg spannend webcam sessie met elkaar. En delen die ook nog eens!

Carice van Houten schokt kijker met nieuwe tanden bij Jinek

Carice van Houten had altijd een charmant, uniek gebit. Geen wonder dat kijkers zich een hoedje schrokken toen ze de nieuwe kaarsrechte tanden van de actrice zagen in Jinek...

Carice van Houten speelt dame van plezier in Red LIght

Carice van Houten is terug uit het grote boze Hollywood. In de Nederlandse dramaserie Red Light, speelt ze een prostituee.

De 7 beste film-bijrollen

Wat zouden we toch zonder deze heerlijke bijrollen gemoeten hebben?

Groen licht voor Game of Thrones prequel House of the Dragon

Eindelijk bevestiging voor een Game of Thrones spin off.

Carice van Houten grijpt naast Emmy na eigen nominatie

Meisjes die vragen, worden overgeslagen!

Vrouw van de week: Carice van Houten

Het is alweer een tijdje geleden dat we iets hoorden van onze Carice - maar mannen van Nederland: wees blij! Ze is terug!