Astrid Kersseboom

Profiel

Geboortedatum: 14 januari 1966
Sterrenbeeld: Steenbok
Afkomst: Vlaardingen, Nederland Woonplaats: Bilthoven
Relatie: Ja met Jos Frijters
Kinderen: dochter Amber en zoon Rutger
Beroep: Journalist, presentatrice
School
: School voor journalistiek in Tilburg
Instagram: De Instagram van Astrid is @astridkers

Foto's

Presentatrice Astrid Kersseboom

Astrid Kersseboom, afgestudeerd aan de Academie voor de Journalistiek in Tilburg, startte haar loopbaan als bedrijfsjournalist bij het Energiebedrijf Rotterdam. In 1988 trad ze toe tot Omroep Brabant, voordat ze in 1998 bij de NOS terechtkwam. Ze begon als nieuwslezeres bij radiobulletins en presenteerde later Studio Sport en het NOS Journaal. Haar passie voor Koninklijk Huis-verslaggeving en verkiezingsuitzendingen leidde tot speciale programma's voor NOS Evenementen. Hoewel ze Sacha de Boer wilde opvolgen, koos de NOS-leiding voor vernieuwing. Op 31 december 2021 nam ze na 21 jaar afscheid van het achtuurjournaal, om vervolgens terug te keren naar de radio als presentatrice van het NOS Radio 1 Journaal.

Astrid Kersseboom relatie en familie

Astrid Kersseboom is getrouwd met Jos Frijters en samen wonen ze in Bilthoven. Ze hebben elkaar leren kennen op de School voor Journalistiek in Tilburg, waar ze allebei studeerden. Het paar heeft twee kinderen, dochter Amber en zoon Rutger.

Astrid kersseboom in ‘De Slimste Mens’

In 2020 won Astrid Kersseboom het seizoen van de Nederlandse 'De Slimste Mens'. In de finale stond ze tegenover operazangeres Francis van Broekhuizen en sportcommentator Jeroen Grueter. De presentatrice gaf aan dat ze niet had verwacht te winnen en benadrukte dat succes deels afhankelijk is van toeval en geluk. Ze deelde ook dat ze het erg leuk vond om aan het programma deel te nemen.

Astrid Kersseboom zorgt voor zieke vader

Sinds 2007 lijdt de vader van Astrid Kersseboom aan Parkinson. Hij zou in zijn wilsbeschikking hebben opgenomen dat hij euthanasie wenst als hij gedwongen naar een verpleeghuis moet. Echter, toen hij uiteindelijk naar een verpleeghuis moest, koos hij ervoor om mee te werken en af te zien van euthanasie. Hij benadrukte dat er te veel kostbare momenten waren om afscheid te nemen van het leven. Astrids vader geniet van zijn tijd in een knutselclub en koestert momenteel houtbewerking als hobby.

Nieuws

Emma Wortelboer zorgt voor verwarring bij De Slimste Mens

Emma Wortelboer werd wereldberoemd met haar gegil na de Songfestival-overwinning van Nederland. Ze belooft bij succes in De Slimste Mens nóg harder uit haar plaat te gaan...

Astrid Kersseboom is De Slimste Mens!

Who run the world? Girls! Voor de derde keer in de historie van De Slimste Mens heeft een vrouw de overwinning gepakt. Ditmaal mag een klassieke Mannenzaken-favoriet zichzelf een jaar lang 'De Slimste Mens' noemen: Astrid Kersseboom!

De Slimste Mens met Monica Geuze gaat beginnen

Het nieuwste seizoen van De Slimste Mens gaat beginnen! Een groot aantal BN'ers gaat het tegen elkaar opnemen in de meest prestigieuze kennisquiz van Nederland. Kanshebbers? Monica Geuze, Astrid Kersseboom, Markoesa Hamer en Ortál Vriend...