Angela Groothuizen

Angela Groothuizen bio

Profiel

Geboortedatum: 28 september 1959
Sterrenbeeld: Weegschaal
Afkomst: Alkmaar, Nederland
Relatie: Ja met Rob Mooij
Familie: (vader) Theo Groothuizen, (moeder) Atie Groothuizen, (broer) Jos Groothuizen, (zussen) Joke en Trudy Groothuizen
Kinderen: Lola Mooij, Nona Tijger Mooij
Beroep: Zangeres
Opleidingsniveau: Havo
Instagram: De Instagram van Angela is @angelagroothuizen

Foto's

Angela Groothuizen zangeres
Angela Groothuizen

Zangeres Angela Groothuizen

Angela Groothuizen is een Nederlandse zangeres, presentatrice en actrice, geboren op 28 september 1959 in Alkmaar. Ze vergaarde bekendheid als lid van de populaire meidengroep "Dolly Dots" in de jaren 80. Na het succes van de groep startte ze haar solocarrière en bracht diverse albums uit. Groothuizen is ook een veelgeprezen televisiepersoonlijkheid, bekend van programma's als "The Voice of Holland" en "Een Huis Vol". Haar veelzijdigheid strekt zich uit tot theater en maatschappelijk engagement. Ze staat bekend om haar warme persoonlijkheid en blijvende invloed op de Nederlandse entertainmentindustrie.

Angela Groothuizen, relatie, getrouwd en kinderen

Angela Groothuizen vormt momenteel een paar met Rob Mooij. Het duo heeft echter een kortstondige onderbreking gehad na een relatie van dertig jaar, maar heeft elkaar opnieuw gevonden. Het koppel heeft twee dochters, genaamd Lola Mooij en Nona Tijger Mooij.

Angela Groothuizen ziekte

Angela Groothuizen heeft onthuld dat ze lijdt aan een opmerkelijk fenomeen dat ze beschrijft als omgekeerde anorexia. Ze ziet zichzelf als niet stevig, maar dit komt volgens haar niet overeen met haar spiegelbeeld. Ze beweert dat haar zus ook met dit probleem kampt en dat ze op foto's anders lijkt dan haar eigen perceptie. Bovendien slaagde ze er al meerdere keren in om af te vallen door gebruik te maken van een effectief dieet. Ze benadrukt echter dat ze geen interesse heeft in plastische chirurgie of botox.

Angela Groothuizen Voice-schandaal

Angela Groothuizen was sinds 2018 een van de juryleden en coaches van 'The Voice Senior'. Daarnaast trad ze op als gastcoach bij 'The Voice of Holland'. Daardoor was ze extra geschokt door het onaanvaardbare gedrag dat achter de schermen van het programma heeft plaatsgevonden. Enkele medewerkers van het programma werden beschuldigd van seksueel wangedrag en machtsmisbruik. Groothuizen vond het bijzonder verontrustend omdat de daders mensen waren die ze van dichtbij kende. Ze benadrukte de ernst van de situatie: "Mannen die voor hun hele leven worden beschadigd. Hele gezinnen die uit elkaar vallen. En dat is erg, maar wel nodig" aldus de Nederlandse zangeres. Daarnaast heeft ze ook veel sympathie voor de vrouwen die door deze misstanden zijn getroffen...

Nieuws

Angela Groothuizen stort hart uit bij Özcan Akyol: “Dat heb ik nog nooit gehad”

Angela Groothuizen heeft even flink haar hart gelucht bij Özcan Akyol. En dat leverde een bijzonder filmpje op. 

Sociale Schoonheden met o.a. Suzanne Schulting en Angela Groothuizen

Vandaag in Sociale Schoonheden: Suzanne Schulting is lekker aan het chillen, Davina Michelle deelt nieuwe cover, Angela Groothuizen laat zien dat ze nog steeds een prachtvrouw is en Bibi Breijman viert feest.

Wie gaan Anouk en Lil’ Kleine vervangen?

Welke bekende Nederlanders zouden dit stel kibbelende kleuters kunnen opvolgen als jurylid/coach van het populaire ‘draaiende stoelen’-programma?