Actueel VIDEO: Zo houdt Amerika mensen van de straat

VIDEO: Zo houdt Amerika mensen van de straat

-

VIDEO: Zo houdt Amerika mensen van de straat

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Leestijd: 3 minuten

We hebben het Mark Rutte oneindig vaak horen herhalen: ga alleen de straat op als het écht nodig is. Boodschapje, frisse neus, meer niet. Als de parken en bossen en fietsroutes vervolgens vollopen met dagjesmensen weet je dat er met grover geschut gewerkt moet worden. In Los Angeles hebben ze een vrij extreme manier gevonden om dit soort mensen te stoppen: zand erover. Letterlijk.

De gemeenteraad in Los Angeles had genoeg van alle mensen die onbeschoft plezier aan het maken waren langs en op Venice Beach, één van de meest bezochte stranden van de stad. Binnen blijven is binnen blijven. Vooral skateboarders leken daar geen boodschap aan te hebben: het beroemde skatepark naast het strand bleef drukbezocht. De oplossing was simpel. Bedelf het hele complex onder een dikke laag zand, en de mensen blijven wel weg!

Zand erover

In Nederland zijn we kampioen bordjes ophangen. Bordjes lezen, da’s een ander verhaal. Fietsroutes door de bollenstreek moesten ondanks waarschuwingen ‘hardhandig’ gesloten worden, treinen zaten overvol en ook markten die ondanks veel bordjes te drukbezocht bleken werden afgelast. Zand erover dan maar? Verander het Vondelpark in een tijdelijke woestijn – geen hond die daar nog een illegale yogasessie of picknick wil houden!

Wat vond je van dit artikel?

Gerelateerde berichten

Foto updates

Estelle Hagen
Katja Schuurman
Olcay Gulsen
Marieke Elsinga
Myron Koops

Laatste nieuws

Sociale Schoonheden met Marieke Elsinga, Birgit Schuurman en meer

Vandaag in Sociale Schoonheden: een jarige Marieke Elsinga, een bloedmooie Lisa van OG3NE, Sylvie Meis gaat helemaal los en Birgit Schuurman zit op een eenhoorn.

Rondje Forum 12-7: Foto’s van Sylvie Meis, Sensi Lowe en Hélène Hendriks

Zin in screencaps van Sensi Lowe en Hélène Hendriks? Heb je de laatste foto's van Beertje van Beers gemist? Of wil je graag uitgenodigd worden voor Sylvie Meis' pikante zwembadbruiloft? Tijdens ons Rondje Forum maak je het allemaal mee!

De Slimste Mens met Monica Geuze gaat beginnen

Het nieuwste seizoen van De Slimste Mens gaat beginnen! Een groot aantal BN'ers gaat het tegen elkaar opnemen in de meest prestigieuze kennisquiz van Nederland. Kanshebbers? Monica Geuze, Astrid Kersseboom, Markoesa Hamer en Ortál Vriend...

Geef je mening