Actueel TIP: Optimaal je smartphone opladen doe je ZO

TIP: Optimaal je smartphone opladen doe je ZO

-

TIP: Optimaal je smartphone opladen doe je ZO

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Leestijd: 3 minuten

Er staat veel onzin online over het optimaal benutten van je Smartphone batterij. Helemaal leeg laten lopen, en daarna tot 100% opladen? Of kan je beter opladen in korte etappes? Eindelijk is er nu één antwoord!

Je denkt vast alle tips over het verkeerd of juist opladen van je telefoon al gehoord te hebben. Toch lijkt die batterij van je smartphone steeds eerder het loodje te leggen. Doe je toch iets verkeerd? Dat is zeker mogelijk!

Lees ook: TIP – dit wist je niet over je eigen iPhone

Opladen smartphone: do’s en don’ts

‘Vroeger’ gaf men vaak het advies om je telefoon helemaal leeg te laten lopen, om hem vervolgens helemaal tot 100% op te laden. Toch is gebleken dat deze methode, zeker met de smartphone batterijen van tegenwoordig, niet effectief is voor de levensduur van je telefoon.

Experts beweren dat je voor moderne smartphones het best een andere strategie kan toepassen: opladen in korte stootjes. Leg je smartphone dus meerdere keren per dag even aan de oplader, en probeer hierbij het batterijpercentage tussen de 30% en 90% te houden. Op deze manier zal je telefoon langer meegaan!

Extra oplaadtips voor smartphones

Ook niet onbelangrijk: de oplader zelf. Gebruik de oplader die bij jouw apparaat past, anders kan dit ook problemen opleveren voor de levensduur van je smartphone batterij. Ook is het een slecht idee om ‘s nachts op te laden: je wil je telefoon namelijk vóór 90% weer van de lader halen voor het beste resultaat.

Foto updates

Marieke Elsinga
Dionne Stax
Trijntje Oosterhuis
Sylvana IJsselmuiden
Nikki Herr

Laatste nieuws

Wow: Marieke Elsinga gaat helemaal los in radiostudio!

Radio luisteren is leuk, maar radio kijken is ook absoluut de moeite waard! Je zal deze spontane dans-explosie van Marieke Elsinga bij Q-Music maar gemist hebben...

Hoe is het nu met Franse zangeres Alizée?

Werkelijk iedere man werd in het jaar 2000 verliefd op zangeres Alizée uit Frankrijk. Deze verleidelijk dansende dame is inmiddels uit de hitlijsten verdwenen. Waar was ze al die tijd? En hoe gaat het nu met Alizée?

Geef je mening

Gerelateerde berichten