TIP: Optimaal je smartphone opladen doe je ZO

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Leestijd: 2 minuten

Er staat veel onzin online over het optimaal benutten van je Smartphone batterij. Helemaal leeg laten lopen, en daarna tot 100% opladen? Of kan je beter opladen in korte etappes? Eindelijk is er nu één antwoord!

Je denkt vast alle tips over het verkeerd of juist opladen van je telefoon al gehoord te hebben. Toch lijkt die batterij van je smartphone steeds eerder het loodje te leggen. Doe je toch iets verkeerd? Dat is zeker mogelijk!

Lees ook: TIP – dit wist je niet over je eigen iPhone

Opladen smartphone: do’s en don’ts

‘Vroeger’ gaf men vaak het advies om je telefoon helemaal leeg te laten lopen, om hem vervolgens helemaal tot 100% op te laden. Toch is gebleken dat deze methode, zeker met de smartphone batterijen van tegenwoordig, niet effectief is voor de levensduur van je telefoon.

Experts beweren dat je voor moderne smartphones het best een andere strategie kan toepassen: opladen in korte stootjes. Leg je smartphone dus meerdere keren per dag even aan de oplader, en probeer hierbij het batterijpercentage tussen de 30% en 90% te houden. Op deze manier zal je telefoon langer meegaan!

Extra oplaadtips voor smartphones

Ook niet onbelangrijk: de oplader zelf. Gebruik de oplader die bij jouw apparaat past, anders kan dit ook problemen opleveren voor de levensduur van je smartphone batterij. Ook is het een slecht idee om ‘s nachts op te laden: je wil je telefoon namelijk vóór 90% weer van de lader halen voor het beste resultaat.

Laatste nieuws

Kim Holland wenst Oranje geluk op EK op haar eigen manier met ludieke video

In de Johan Cruijff Arena wordt het eerste EK groepsduel van Oranje tegen Oekraïne gespeeld. Heel Nederland staat achter Oranje, al helemaal Kim Holland. 

Oranjezomer presentatrice Hélène Hendriks is niet lesbisch

Hélène Hendriks is een van de meest graag geziene gezichten bij Veronica Inside en De Oranjezomer, maar heel veel over haar privéleven is niet bekend. Maar nu is er eindelijk antwoord op die ene belangrijke vraag: Hélène Hendriks valt niet op vrouwen!

Vriendin Thomas Lam reageert in Oranjezomer op gebeurtenis EK met Christian Eriksen

Het EK is weer van start, maar niet alles gaat even goed. Sterker nog, het afgelopen duel tussen Denemarken en Finland ging heel fout. De vriendin van Thomas Lam, Pommeline Mijnster, was erbij om verslag te doen.

Gerelateerde berichten