Ronaldo is de Elon Musk van de aandelenmarkt

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Leestijd: 2 minuten

Wat hebben Ronaldo en Elon Musk gemeen? Het zijn allebei succesvolle mannen die met een enkele actie de koers hebben doen inzakken.

Je hebt het waarschijnlijk wel voorbij zien komen deze week, Ronaldo die flesjes Coca-Cola van tafel verwijderd. Dat komt het bedrijf nu duur te staan. De beurswaarde van Coca-Cola daalt met miljarden tegelijk. Daarmee is Ronaldo de voetballende variant van Elon Musk geworden.

Lees ook: Koningin Maxima schaamt zich voor juichende Willem-Alexander tijdens EK

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano)

Ronaldo houdt niet van Coca-Cola

Het huidige EK blijft er een van spraakmakende gebeurtenissen. Eerder haalde de wedstrijd Finland-Denemarken al de internationale headlines met de hartstilstand van speler Christian Eriksen. En nu weet Cristiano Ronaldo tijdens een persconferentie de gehele beurswaarde van het bedrijf Coca-Cola in te laten storten. Wat is er nou helemaal gebeurd? Nou, tijdens een persconferentie schoof Ronaldo even twee flesjes Coca-Cola aan de kant en verving ze, op passief-agressieve wijze, met twee flesjes water. Daar was het bedrijf op zijn zachtst gezegd niet heel blij mee, want de actie heeft ervoor gezorgd dat de waarde van de frisdrankgigant met miljarden is gedaald.

 

De Elon Musk van de voetbalwereld

Met zijn stunt lijkt Ronaldo in de voetstappen te treden van Elon Musk. De tech-gigant heeft eigenhandig de bitcoinkoers in handen, bleek de afgelopen tijd. De bitcoinkoers beweegt namelijk bijna mee op het ritme van de tweets van Elon. Zodra hij iets positiefs zegt over de cryptomunt, stijgt de waarde en vice versa. Ronaldo lijkt nu hetzelfde effect te hebben op Coca-Cola. Een ding is duidelijk: Op het moment dat een invloedrijk persoon iets roept, dan reageert de markt daar vrijwel direct op.

Coca-Cola is niet blij

De frisdrankgigant is een van de belangrijkste sponsors van het Europees Kampioenschap en zal absoluut niet blij zijn met de stunt van de voetballer. Hoewel er nog geen officiele reactie is vanuit het bedrijf kan het niet zo zijn dat ze erg tevreden zijn met de miljarden die ze mislopen. De vraag is nu, wat wordt het volgende product dat Ronaldo van tafel gaat halen? Zijn de schalen M&M’s, de AA’tjes en de Energy drankjes wel veilig in het bijzijn van de voetballer? De UEFA twijfelt of ze voortaan dit soort producten op tafel moeten plaatsen bij Ronaldo. Het is ook al even bekend dat hij een groot aanhanger is van een gezonde levensstijl. Zo erg zelfs dat hij boos wordt op zijn zoontje als die een patatje eet. Wellicht niet de slimste zet om een flesje Coca-Cola voor zijn neus te plaatsen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano)

Pogba volgt trend Ronaldo

Met zij actie heeft Ronaldo een trend gezet onder voetballers. De Franse middenvelder Paul Pogba deed namelijk nog eventjes precies hetzelfde. Toen hij zijn verhaal deed na de 1-0 overwinning tegen Duitsland, haalde hij demonstratief een flesje Heineken van tafel. Hij had duidelijk weinig zin om tijdens zijn persmomentje tegen het biermerk aan te kijken.

Laatste nieuws

Sylvie Meis verrast fans met foto in strak roze jurkje

Sylvie Meis ken je misschien nog wel als die lekkere chick van TMF en MTV. Ze is in de tussentijd gelukkig niks veranderd. 

Jarige Amy en Shelley Vol van og3ne gaan los met fles op foto

Het is feest, want Amy en Shelley Vol zijn jarig geweest. De muzikale tweeling vierde dat wel op een hele bijzondere manier.

Nicolette Kluijver draagt opvallend pakje in foto Expeditie Robinson

Bij Expeditie Robinson staat fashion niet hoog in het vaandel. Toch daagde Nicolette Kluijver bij de eilandraad van aflevering 15 in een opvallend pakje op.

Gerelateerde berichten