Mark Rutte onder vuur: is Bente Becker zijn ideale opvolgster?

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Leestijd: 2 minuten

Er wordt in Den Haag aan de stoelpoten van Mark Rutte gezaagd. Na de val van het kabinet is het de vraag of de premier terugkeert als lijsttrekker van de VVD. Zo niet, dan is Bente Becker dé aangewezen vrouw voor de job!

Zit Mark Rutte tijdens de volgende verkiezingen nog aan het hoofd bij de VVD? Andere politieke partijen ruiken bloed, en proberen zijn situatie nu onhoudbaar te maken. Zo’n (gedwongen) vertrek zou vervelend zijn voor Mark, maar juist leuk voor de ‘neutrale kijker.’ Met een beetje geluk neemt Bente Becker namelijk zijn plaats in!

Lees ook: Femke Merel van Kooten-Arissen slaat wéér nieuwe weg in

Stoelendans bij VVD – Bente Becker in een zetel

Bente Becker is pas 35, maar mag inmiddels een beetje dromen van lijsttrekkerschap. Na de val van het kabinet is het nog maar de vraag of de VVD het kan veroorloven om in dezelfde bezetting terug te keren voor de volgende verkiezingen. Wat gebeurt er als Mark Rutte wegvalt? Klaas Dijkhoff kunnen ze niet meer bellen. Wie iets verderop op de lijst van VVD kijkt, zal de naam van Bente Becker op plek vier zien staan. Aan die riante positie te zien werd deze politica door haar partij al hoog ingeschat…

Lees ook: Nederland heeft Marieke van de Zilver nodig in Coronatijd

Bente Becker als toekomstig premier?

Als de VVD na een vertrek van Mark Rutte net zo sterk blijft als de afgelopen jaren, mogen we ons stiekem alvast een beetje gaan voorbereiden op een nieuw gezicht als premier. De internationale trend om vaker vrouwen naar voren te schuiven als potentiële leiders begint ook over te waaien naar Nederland. Nu grote partijen als de SP, PvdA, en D66 allemaal een vrouw aan het roer hebben staan, kan de VVD eigenlijk niet achterblijven. In Finland en Nieuw-Zeeland is er een jonge vrouw aan de macht, dus waarom zou dat bij ons ook niet kunnen? Kortom: ruim baan voor Bente Becker! Bente is niet alleen een bevlogen politica, maar ook nog eens een schitterend uithangbord

Pittige dame, die Bente!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door VVD (@vvd)

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Nikkie Plessen draagt spannend topje in nieuwe foto

Nikkie Plessen staat bekend als een erg modieuze vrouw. Ze wordt vaak gespot in uitdagende en spannende jurkjes, rokjes en topjes. En dat is deze keer geen uitzondering.

Opmerkelijk: Bridget Maasland bijt van zich af

Bridget Maasland is klaar met de media en bijt van zich af

Maan de Steenwinkel brengt nieuw nummer uit met Bente Fokkens

Het is feest, want Maan de Steenwinkel heeft weer een nieuw nummer. Vanacht om 00:00 komt de single Nee is Nee uit die ze samen met zangeres Bente Fokkens heeft gemaakt.