Actueel Krijg je een boete als je niet met winterbanden...

Krijg je een boete als je niet met winterbanden rijdt?

-

Krijg je een boete als je niet met winterbanden rijdt?

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Leestijd: 3 minuten

Nu de temperaturen dalen en de koude winterdagen weer voor de deur staan, vragen veel mensen zich af: wanneer moeten de winterbanden weer op de auto?

Wanneer moeten de winterbanden erop?

Nu de winters in Nederland steeds minder koud zijn, vragen veel mensen zich af of winterbanden überhaupt nog wel nuttig zijn. En dat is best begrijpelijk, aangezien de meesten van ons winterbanden associëren met sneeuw en ijs. En ja, het is alweer een tijdje geleden dat we een witte winter gehad hebben. Maar wat blijkt? Het wordt al aangeraden om je zomerbanden eraf te halen en winterbanden onder je auto te schroeven als de temperaturen lager zijn dan 7 graden Celsius.

En dat heeft alles te maken met het feit dat vanaf die temperatuur winterbanden een stuk veiliger zijn dan zomerbanden. Winterbanden zijn namelijk van zachter rubber gemaakt dan zomerbanden. Hierdoor zijn winterbanden een stuk veiliger bij omstandigheden als sneeuw, ijs én regen. (lees verder na de advertentie)

 

Een boete als je zonder winterbanden rijdt?

Aangezien winterbanden in koude omstandigheden een stuk veiliger zijn dan zomerbanden, zijn ze in veel landen zelfs verplicht. Hier in Nederland is dat niet het geval, maar in landen als Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Luxemburg en Zwitserland kan je een boete krijgen als je in winterse omstandigheden zonder winterbanden rijdt. En ja, dat geldt zelfs voor mensen die even de grens over gaan om te tanken of boodschappen te doen. Ga je wel eens de grens over? Dan wordt het aangeraden om ‘s winters gewoon standaard winterbanden op je auto te laten zetten. Dat kan je een hoop ellende schelen!

Gerelateerde berichten

Artikel delen:

Foto updates

Dionne Stax
Victoria Koblenko
Nicolette Kluijver
Yvonne Coldeweijer
Carolina Lo Galbo

Laatste nieuws

Andre Hazes heeft blik gericht op Maan de Steenwinkel

Tijdens de vrienden van Amstel Live wist Maan het met iedereen goed te vinden. Ze kreeg veel bekijks, voornamelijk van Andre Hazes.

WOW: Victoria Koblenko laat zich zien in spannend LINDA-nummer

De nieuwste LINDA heeft een pikant thema. Victoria Koblenko staat met foto's in het blad. We beloven: zó zag je de actrice nog nooit!

VIDEO: tijd voor ‘nieuwe’ rel bij Veronica Inside?

"Wij haten 'm nog steeds," lacht Johan Derksen terwijl Wilfred Genee veelzeggend grinnikt. Het is duidelijk nog steeds niet helemaal oké tussen de mannen van Veronica Inside...

Geef je mening