Actueel Krijgt gebarentolk Irma Sluis sterallures?

Krijgt gebarentolk Irma Sluis sterallures?

-

Krijgt gebarentolk Irma Sluis sterallures?

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Leestijd: 3 minuten

De grootste rijzende ster van Nederland is niet Emma Heesters of Davina Michelle, maar Irma Sluis! De gebarentolk weet tijdens elke persconferentie over het coronavirus de aandacht naar zich toe te trekken. Irma begint nu wél een beetje sterallures te krijgen: ze kreeg een publiekswissel vlak voor het einde van de persconferentie, en ‘speelt’ binnenkort in haar eerste bioscoopfilm!

Eindelijk stond Mark Rutte eens met een voorzichtige glimlach voor de microfoon. De meest recente corona-persconferentie bracht voor het eerst goed nieuws: restaurants, bars en bioscopen mogen weer (een beetje) open. Toch wisten Mark Rutte, Hugo de Groot en hun positieve bericht niet zo veel indruk te maken als gebarentolk Irma Sluis. Leuk hoor, dat we weer een biertje op ‘n terras kunnen bestellen – maar wat we nou écht willen weten is waarom Irma Sluis vlak voor het einde gewisseld werd voor collega-tolk Corline Koolhof!

Lees ook: Het beste van gebarentolk Irma Sluis

Irma Sluis krijgt publiekswissel

Ondanks dat gebarentolk voor de leek een best ‘grappig’ beroep lijkt, is het een best moeilijke taak. Het simultaan vertalen van serieuze berichten vergt veel uithoudingsvermogen en concentratie. Bijna een half uur lang je gelaats- en armspieren non-stop bewegen terwijl je ook goed moet luisteren naar wat Mark en Hugo allemaal zeggen – ga er maar aanstaan!

De reden dat de wissel plaatsvond was dus niet om Irma Sluis nóg meer aandacht te bezorgen, maar om haar eindelijk eens wat rust te gunnen. Ondanks deze wissel kunnen we binnenkort nóg meer Irma op ons beeldscherm verwachten!

Irma Sluis speelt in film ‘Op gepaste afstand’

Er komt binnenkort een Nederlandse film uit met de titel ‘Op Gepaste Afstand’. Deze film is gemaakt om te laten zien wat de impact van de coronacrisis op ons leven heeft gehad. Pathé Thuis gaat de film, waarin Noortje Herlaar de hoofdrol speelt, gratis beschikbaar maken. Je kunt uiteraard geen coronafilm maken zonder de grootste corona-celebrity van Nederland erbij te betrekken. Daarom speelt Irma Sluis ook een rol in de doven- en slechthorenden-versie van de film. Als gebarentolk natuurlijk.

Irma Sluis

Wat vond je van dit artikel?

Gerelateerde berichten

Foto updates

Beertje van Beers
Sylvana IJsselmuiden
Maaike Timmerman
Nikki Herr

Laatste nieuws

Hélène Hendriks straft Veronica-vriendin Anouk Hoogendijk af

We vroegen jullie wie jullie favoriet in dit sportieve een-tweetje is. De grote meerderheid zet Hélène in de basis!

Sociale Schoonheden met o.a. Gaby Blaaser en Amy Vol

Deze sociale schoonheden bereiden je voor op al het leuks dat er deze week nog aan zit te komen! Ga je mee met Gaby, Amy, Sensi of Gwen?

Rondje Forum 26-5: foto’s van Jutta Leerdam, Robin Martens en meer

Robin Martens showt haar figuurtje, Jutta Leerdam kijkt ons doordringend aan, Maaike Timmerman doet eens lekker gek en Klaasje Meijer laat zien waarom óók volwassenen van K3 houden.

Geef je mening