Actueel BREEK: Zie hier hoe Mathieu van der Poel de...

BREEK: Zie hier hoe Mathieu van der Poel de Ronde van Vlaanderen wint

-

BREEK: Zie hier hoe Mathieu van der Poel de Ronde van Vlaanderen wint

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Leestijd: 3 minuten

Toch nog een lichtpuntje op deze druilerige zondag: absolute wielrenbaas Mathieu van der Poel heeft zojuist de Ronde van Vlaanderen gewonnen!

De Vlaamse klassieker werd vanwege de coronacrisis met een halfjaar uitgesteld. Het duurde dus even voordat men de vooraf verwachte tweestrijd tussen Mathieu van der  Poel en zijn Belgische rivaal Wout van Aert zou mogen aanschouwen.

De Ronde van Vlaanderen wordt door velen gezien als één van de mooiste koersen van de wereld. Het Vlaamse landschap en het prachtige parcours zorgen dan ook altijd voor mooie televisie. Dat stukje televisie werd zondag echter nóg mooier toen Mathieu van der Poel en zijn ploeg Alpecin-Fenix de als winnaars over de eindstreep kwamen en daarmee de Ronde van Vlaanderen wonnen.

De Ronde van Vlaanderen kende ook verliezers

Hoewel onze Mathieu van der Poel als de grote winnaar uit de bus kwam, was de Ronde van Vlaanderen één groot drama voor wielrenner Julian Alaphilippe. De wereldkampioen kwam namelijk al eerder in de Ronde van Vlaanderen in botsing met een motorrijder, waardoor hij niet meer verder kon in de strijd om de titel.

Wat vond je van dit artikel?

Gerelateerde berichten

Foto updates

Carrie ten Napel
Bridget Maasland
Justine Marcella
Marieke Elsinga
Victoria Koblenko

Laatste nieuws

Geen Boerin Annemiek, wel smullen: de Boerinnenkalender van 2021!

2021 kruipt dichterbij... tijd voor een nieuwe kalender aan de muur! En daarin is eigenlijk maar één goede keuze: de Boerinnenkalender! Check de boerinnen van dit jaar hier!

GENIETEN: Frenkie de Jong deelt uit bij Barcelona

We hebben naast Ajax nog een 'Nederlands' team in de Champions League: Barcelona! Met Ronald Koeman en natuurlijk Frenkie de Jong. Die laatste gaf hét balletje van de avond!

ZIEN: uitgeputte Yolanthe Cabau deelt een #eerlijkevideo

Ja, die moet je toch écht even gezien hebben!

Geef je mening