BREEK: Avondklok moet per direct worden opgeheven

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Leestijd: 2 minuten

Breaking news vanuit Den Haag: de avondklok moet per direct worden opgeheven. Dat bepaalde de rechtbank in Den Haag, naar aanleiding van een zaak die de groep Viruswaarheid aanspande tegen de Nederlandse staat.

Rechter: Avondklok valt niet onder de noodwet

De avondklok is destijds in het leven geroepen op basis van een zogenoemde ‘noodwet’. Hiermee mag het kabinet bepaalde regels invoeren zónder daarvoor eerst te hoeven overleggen met zowel de Eerste als de Tweede kamer. Maar wat blijkt? De avondklok valt helemaal niet onder deze noodwet, omdat het geen noodsituatie is. De rechtbank oordeelde 16 februari dan ook dat de avondklok per direct moet worden opgeheven.

Politieke partijen reageren

Vanzelfsprekend is deze uitspraak over de avondklok hét onderwerp van gesprek in Den Haag. De reacties van verschillende partijleiders druppelen dan ook binnen. Zo is de partijleider van de PVV, Geert Wilders, erg blij met de uitspraak. Zo meldde hij op Twitter ”Goed nieuws. Ik heb altijd al gezegd, de avondklok is buitenproportioneel.”. Wilders wil zo snel mogelijk een debat.

Er wordt op dit moment overlegd met de landsadvocaat over alle gevolgen van het vonnis en de vraag of het kabinet nog in hoger beroep zal gaan.

Gerelateerde berichten

Artikel delen:

Laatste nieuws

Anouk Hoogendijk verovert Marble Mania

Topsporter Anouk Hoogendijk domineert tijdens een potje knikkeren. In Marble Mania laat het toptalent zien wat ze in huis heeft.

Zevende seizoen The Blacklist komt naar Netflix

Maart is aangebroken, en dat betekent dat het zevende seizoen van de spannende crime-serie The Blacklist binnenkort op Netflix verschijnt!

Hartkloppingen voor Barbara Sloesen bij De Verraders

Het eerste seizoen van RTL's De Verraders zit bomvol BN'ers! Deelnemer Barbara Sloesen verklapt alvast dat haar hart het bijna begaf tijdens de opnames van dit spannende spelletje...