Actueel 5 x tips tegen vermoeidheid in de ochtend

5 x tips tegen vermoeidheid in de ochtend

-

5 x tips tegen vermoeidheid in de ochtend

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Leestijd: 3 minuten

Je wordt wakker, maar je voelt je nog moe. Heb jij daar ook wel eens last van? Lees dan even verder en ontdek wat je eraan kunt doen!

1. Pas je slaapritme aan

Wordt je ‘s ochtends moe wakker? Dan kan het best wel eens zo zijn dat er iets niet goed is met je slaapritme. Probeer voor jezelf een goed ritme op te bouwen door dagelijks rond dezelfde tijd naar bed te gaan en op te staan. Je zal een stuk beter wakker worden!

2. Verminder stress overdag

Het klinkt natuurlijk makkelijker dan gedaan, maar stress kan een groot effect hebben op jouw nachtrust. Probeer stress daarom een beetje te beperken.

 

3. Is je matras nog wel goed?

Na het kopen van een matras kijken we er eigenlijk nauwelijks meer naar om. Eigenlijk niet zo handig, aangezien je de helft van je dag op je matras doorbrengt. Zorg er dus voor dat je je matras op tijd vervangt, zodat je lichaam ‘s nachts goed tot rust kan komen.

4. Vermijd cafeïne voor het slapengaan

Dit is misschien een gevalletje ‘goh, je meent het?’, maar velen van ons drinken alsnog vaak een kopje koffie laat op de avond. Je hoeft je trouwe bakkie pleur natuurlijk niet helemaal te verbannen. Als je hem iets eerder op de avond plant, kan dit al bijdragen aan een betere nachtrust!

5. Zorg voor rust in je slaapkamer

Tot slot is daar nog onze slaapomgeving. We beseffen het ons vaak niet, maar je slaapkamer is zeker van invloed op jouw nachtrust. Volgens experts is de ideale slaapkamer zo rond de 18 graden en doen verduisterende gordijnen een wonder!

Gerelateerde berichten

Artikel delen:

Foto updates

Victoria Koblenko
Nicolette Kluijver
Yvonne Coldeweijer
Carolina Lo Galbo
Sandra Schuurhof

Laatste nieuws

Andre Hazes heeft blik gericht op Maan de Steenwinkel

Tijdens de vrienden van Amstel Live wist Maan het met iedereen goed te vinden. Ze kreeg veel bekijks, voornamelijk van Andre Hazes.

WOW: Victoria Koblenko laat zich zien in spannend LINDA-nummer

De nieuwste LINDA heeft een pikant thema. Victoria Koblenko staat met foto's in het blad. We beloven: zó zag je de actrice nog nooit!

VIDEO: tijd voor ‘nieuwe’ rel bij Veronica Inside?

"Wij haten 'm nog steeds," lacht Johan Derksen terwijl Wilfred Genee veelzeggend grinnikt. Het is duidelijk nog steeds niet helemaal oké tussen de mannen van Veronica Inside...

Geef je mening