5 x redenen waarom je eigenlijk koud zou moeten douchen

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Leestijd: 2 minuten

We staan nu niet bepaald te wachten op een koude douche in de vroege ochtend. Toch doe je er verstandig aan om door de zure appel heen te bijten en onder die koude douche te stappen!

1. Het is goed voor je huid én haar

Het meest zichtbare effect van koud douchen is de boost die je huid én haar krijgen. Waar warm water je huid uit kan drogen, zorgt koud water er juist voor dat je poriën sluiten en dat je huid beter bestand is tegen vuil. Handig!

2. Je wordt er alert van

Ben jij geen ochtendmens? Dan is koud douchen een goede oplossing voor jouw ochtendhumeur! Door koud de douchen stijgt je hartslag namelijk en gaat je bloed sneller stromen. Dat betekent meer energie voor jou in de vroege ochtenduurtjes!

3. Het is goed voor je spieren

Heb je wel eens stilgestaan bij de vraag waarom sporters altijd gelijk een ijsbad induiken na een zware training? Dit doen ze, omdat het koude water hun spierherstel bevordert. Voor iedereen zonder ijsbad is een koude douche een prima alternatief!

4. Het vermindert stress

Ja echt, koud douchen kan zelfs stress verlichten. Dit werkt het beste als je niet eerst even aan het koude water went, maar er gewoon gelijk onder springt. Dat is dan wel weer een beetje jammer…

5. Je kan er zelfs van afvallen!

De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Van koud douchen kan je dus afvallen. We zullen je de saaie onderzoeksdetails besparen, maar het komt erop neer dat je immuunsysteem een boost krijgt, waardoor je meer vet kan gaan verbranden. Doe ons nog zo’n bitterbal!

 

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Amy Vol van OG3NE geeft volgers een intiem kusje op foto

Amy Vol is het meest spontane en vrolijke zusje van meidengroep OG3NE. Ze blaast een lief kusje richting al haar volgers. 

Deze foto van Nikkie Plessen red jouw saaie zondag

Nikkie Plessen is alles behalve saai. Daarom is haar leuke foto het ultieme redmiddel tegen een saaie zondag!

Romy Monteiro valt op met foto in spannende blouse

Romy Monteiro is heel goed in het plaatsen van spannende en opvallende foto's. Haar nieuwste foto doet precies dat!